Το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου θα χτιστεί στο Ιράκ για απίθανο λόγο!

Ο Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να χτίσει το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, συνολικής χωρητικότητας 135.000 θεατών, στο Ιράκ καθώς έχασε ένα... στοίχημα!

Ένα χαμένο στοίχημα, αναγκάζει τον Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας να ξοδέψει ένα υπέρογκο ποσό, προκειμένου να χτίσει... στο Ιράκ το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, με συνολική χωρητικότητα που θα φτάνει τους 135.000 θεατές.

Τι στοίχημα έχασε ο Σαουδάραβας; Στις 28 Φεβρουαρίου η χώρα του έπαιξε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την αντίστοιχη του Ιράκ. Ένα μας "ιστορικής" σημασίας, καθώς ήταν το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες που έγινε στη χώρα του Ιράκ. Σκοπός του ήταν να δείξει η χώρα πως μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικούς αγώνες μέσα στα σύναρά της, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο της FIFA.

Με την Σαουδική Αραβία λοιπόν είναι το ξεκάθαρο φαβορί, μιας και η εθνική της ομάδας έχει προκριθεί για το Μουντιάλ και στελεχώνεται από αξιόλογους ποδοσφαιριστές, ο Βασιλιάς Σαλμάν έβαλε ένα στοίχημα. Εάν έχανε η χώρα του, τότε θα έβαζε μπροστά το σχέδιο χτισίματος του μεγαλύτερου γηπέδου του κόσμου στο Ιράκ.

Τελικά οι Ιρακινοί πήραν τη νίκη με 4-1 και ο Σαλμάν με χαρά δήλωσε πως θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του, γιατί το στοίχημα... είναι στοίχημα.

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.