Το όνειρο που έγινε θανατική καταδίκη για την Τσαπεκοένσε

Η πορεία της Τσαπεκοένσε θυμίζει παραμύθι καθώς μέσα σε λίγα μόλις χρόνια βρέθηκε από την 4η κατηγορία της Βραζιλίας στον τελικό του Copa Sudamericana. Δυστυχώς όμως στη ζωή δεν έχουν όλα τα παραμύθια καλό τέλος.

Το όνειρο που έγινε θανατική καταδίκη για την Τσαπεκοένσε

Η μεγαλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα ιστορία του συλλόγου, η συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του Copa Sudamericana απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ, εξελίχτηκε σε θανατική καταδίκη για την σύγχρονη ποδοσφαιρική Σταχτοπούτα. Όλα σχεδόν τα μέλη της ομάδας (μόνο 3 κατάφεραν να σωθούν) είναι μεταξύ των 76 θυμάτων από τους συνολικά 81 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κολομβία.

Αν μάλιστα διαβάσει κανείς την ιστορία της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας θα καταλάβει πως η τραγωδία που την "χτύπησε" διέκοψε ένα από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια που είχαν αρχίσει να γράφονται τα τελευταία χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το όνειρο που έγινε θανατική καταδίκη για την Τσαπεκοένσε

Και αυτό γιατί η Τσαπεκοένσε, που προέρχεται από την μικρή πόλη του Τσαπεκό στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα, με 200.000 κατοίκους, κατάφερε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας το 2014 για πρώτη φορά μετά από τη δεκαετία του '70 ενώ την περασμένη εβδομάδα προκρίθηκε στον τελικό του Copa Sudamericana (το αντίστοιχο Europa League της Λατινικής Αμερικής) αποκλείοντας στα ημιτελικά την αργεντίνικη Σαν Λορένσο χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Το video από τους πανηγυρισμούς των παικτών της στα αποδυτήρια για την είσοδο στον τελικό κάνει πλέον το γύρο του κόσμου μέσω των social media. Γεγονός τραγικό με δεδομένο τη σκληρή μοίρα που μία εβδομάδα μετά περίμενε τους παίκτες της Τσαπεκοένσε (ξημερώματα της Τρίτης) στο δρόμο για το Μεντεγίν, όπου θα έδιναν τον πρώτο τελικό.

Ουσιαστικά ο σύλλογος έχει λίγα χρόνια ζωής αφού ιδρύθηκε το 1973, τέσσερα χρόνια πήρε τον πρώτο τίτλο στην πολιτεία που βρίσκεται ενώ φέτος πανηγύρισε τον 5ο συνολικά. Το 2006 κατέκτησαν το Copa Santa Catarina και έχουν επίσης άλλα τέσσερα μικρότερα τρόπαια εντός της πολιτείας που βρίσκονται, με την εκτόξευσή τους να έχει γίνει πάντως την τελευταία επταετία

Και αυτό γιατί το 2009 η Τσαπεκοένσε είχε βρεθεί στην τέταρτη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, για να προβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία τερματίζοντας 3η το 2012 και να πάρει το δρόμο της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία το 2014, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1979, τερματίζοντας 2η πίσω από την Παλμέιρας.

Το όνειρο που έγινε θανατική καταδίκη για την Τσαπεκοένσε

Μεταξύ των 19 παικτών που έχασαν τη ζωή του ήταν ο Ματέους Μπιτέκο, δανεικός από την Χόφενχαϊμ και ο αρχηγός Κλέμπερ Σαντάνα, που είχε παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ οι τρεις διασωθέντες είναι οι Ρούσελ, Ντανίλο και Φόλμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου δίπλα στην Τσαπεκοένσε
Το μήνυμα του Ζιλμπέρτο για τη μοιραία πτήση της Τσαπεκοένσε
Η φωτογραφία των διασωθέντων του δυστυχήματος μέσα από το αεροπλάνο!
Μέσι και Αγουέρο πέταξαν με το αεροπλάνο που συνετρίβη
Αναβολή σε όλους τους αγώνες της CONMEBOL
Συνετρίβη το αεροσκάφος της βραζιλιάνικης Τσαπεκοένσε, 76 οι νεκροί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK