Τσάβι: "Στο Κατάρ είναι ευτυχισμένοι χωρίς δημοκρατία"!

Ο Τσάβι δήλωσε από τη μία πως και χωρίς δημοκρατία ο κόσμος είναι... χαρούμενος, αλλά από την άλλη εξέφρασε την απορία του γιατί είναι πρόβλημα το να ψηφίσει υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.

Τσάβι: "Στο Κατάρ είναι ευτυχισμένοι χωρίς δημοκρατία"!
xavi

Εδώ και δυόμιση χρόνια ο Τσάβι αγωνίζεται στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Σαντ. Μάλιστα έχει σκοπό να παραμείνει στη χώρα και μετά το τέλος της καριέρας του, ως σύμβουλος ανάπτυξης του πρωταθλήματος και γενικότερα του ποδοσφαίρου στη χώρα.

Ο Τσάβι μίλησε στην εφημερίδα "La Vanguardia" και οι δηλώσεις του έχουν διχάσει το κοινό. Αυτό γιατί από τη μία εκφράζει τη θετική πλευρά του πολιτικού συστήματος στο Κατάρ, ενώ από την άλλη, σωστά, αναρωτιέται γιατί είναι... κακό να έχεις άποψη.

"Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει δημοκρατία στο Κατάρ, όμως ο κόσμος είναι ευτυχισμένος", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Ο κόσμος είναι χαρούμενος με την βασιλική οικογένεια και έχουν φωτογραφίες τους στα αυτοκίνητα! Τους δίνουν μισθό μόνο και μόνο γιατί ζουν στη χώρα και προσέχουν τους πολίτες".

Όσον αφορά την προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτησία, δήλωσε: "Είμαι υπέρ του να μπορείς να διαλέξεις. Αυτό είναι πρόβλημα; Ψηφίσαμε ξανά και είναι φανερό πως ο κόσμος θέλει ανεξαρτησία.

Φοβάμαι καμιά φορά να μιλήσω γιατί θα κατηγορηθώ από την Μαδρίτη. Υπάρχει ένταση και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να αποφασίσουμε, όχι τόσο υπέρ της ανεξαρτητοποίησης".

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK