Λέτε ο Κούπερ να τα καταφέρει και με την "Κροατία της Ασίας";

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποχώρησε απ' την εθνική ομάδα της Αιγύπτου αλλά βρήκε ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κάπου μακριά. Στην Ασία και το Ουζμπεκιστάν.

Parma coach Hector Raul Cuper shouts during the Italian major league soccer match against Napoli at the Ennio Tardini stadium in Parma, Italy, Sunday, April 20, 2008. Napoli won 2-1. (AP Photo/Marco Vasini)
Parma coach Hector Raul Cuper shouts during the Italian major league soccer match against Napoli at the Ennio Tardini stadium in Parma, Italy, Sunday, April 20, 2008. Napoli won 2-1. (AP Photo/Marco Vasini) AP PHOTO/MARCO VASINI

Αν και τα χρόνια πέρασαν, έχοντας φτάσει πλέον στα 62 του χρόνια, η κλωστή που ενώνει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τους πάγκους δεν λέει να κοπεί. Αντίθετα παραμένει δυνατή.

Μετά την απομάκρυνσή του απ' την τεχνική ηγεσία της Αιγύπτου, παρότι την οδήγησε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια, ο Αργεντινός προπονητής έψαχνε την επόμενη πρόκληση της καριέρας του.

Και την βρήκε στην (κεντρική) Ασία, αφού ο άλλοτε κόουτς του Άρη είναι ο "εκλεκτός" της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ουζμπεκιστάν και θα τον παρουσιάσει επίσημα στα Μέσα της χώρας στις 6 Αυγούστου.

Ένας απ' τους λόγους που επιλέχθηκε ο Κούπερ για αυτή την θέση είναι ότι η ομάδα δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ και σε αυτό θεωρείται... εξπέρ.

Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που το Ουζμπεκιστάν έχει χαρακτηριστεί ως "Κροατία της Ασίας", καθώς αν και δεν θεωρείται φόβητρο διαθέτει στις τάξεις της ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όπως ακριβώς και η "Χρβάτσκα" που εντελώς απρόσμενα έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK