Αίτημα αναίρεσης του βουλεύματος για τους "28"

Τον τελικό λόγο, μετά την άσκηση της αναίρεσης θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εκφράσει την κρίση του με νέο βούλευμα.

Αίτηση αναίρεσης λόγω ελλειπούς και μη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους "στημένους" αγώνες στο ποδόσφαιρο, με το οποίο, παραπέμφθηκαν πριν από λίγο καιρό σε δίκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη εμπλεκόμενοι.

Τον τελικό λόγο, μετά την άσκηση της αναίρεσης θα έχει το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα εκφράσει την κρίση του με νέο βούλευμα.

Οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών, είχαν κρίνει κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1, ότι έπρεπε οι 28 να δικαστούν για την κακουργηματική πράξη της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), ενώ κρίθηκε ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο βάρυνε τους εμπλεκόμενους, πρέπει να μετατραπεί σε πλημμέλημα και συγκεκριμένα στην πράξη της σύστασης συμμορίας.

Κατά την κρίση των δικαστών του ίδιου συμβουλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα), καθώς και για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, και συγκεκριμένα  τον πρόεδρο του Συμβουλίου να έχει μειοψηφήσει, ζητώντας την πλήρη απαλλαγή του από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων.

Επίσης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών είχαν απαλλαχθεί πλήρως, άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

Wonderkid

Ρέντις, ο τρίτος καλύτερος ρούκι των ΗΠΑ

Ο Κέβιν Ντουράντ έχει πει πως 'θα γίνει σταρ'. Αναλυτές εξηγούν ότι κάνει όλα αυτά που απαιτεί πια το παιχνίδι. Ο Καμ Ρέντις δεν νοιάζεται για τίτλους και highlights. Μόνο για το πώς θα γίνει ο καλύτερος.

Podcasts

Θα πάρει η Ολλανδία το Euro 2020;

Οι εθνικές ομάδες βγάζουν... άγρια ένστικτα στο Pod-όσφαιρο, που καταπιάνεται με την επιστροφή του Λιονέλ Μέσι, τις πιθανότητες να κάνει κάτι η Ολλανδία, με την Εθνική Ελλάδας και με το Euro 2004.