Κι όμως, ο Κριστιάνο ξεπέρασε τον Μέσι!

Μπορεί η φετινή χρονιά να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ρονάλντο, όμως ο Πορτογάλος ανέτρεψε τα προγνωστικά και άφησε πίσω τον Μέσι. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα...

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, runs by Barcelona's Lionel Messi during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, runs by Barcelona's Lionel Messi during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Dec. 23, 2017. (AP Photo/Paul White) AP IMAGE

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το περασμένο καλοκαίρι έκανε το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του. Κι αυτό, διότι τιμωρήθηκε από την ισπανική λίγκα για πέντε ματς, μετά από σπρώξιμο του ίδιου στον διαιτητή, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα για το σούπερ καπ.

Με την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους ο Πορτογάλος δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα με τα αρνητικά σχόλια από τους επικριτές του να «δίνουν» και να «παίρνουν».

Αντίθετα, ο Λιονέλ Μέσι ξεκίνησε μια καταπληκτική σεζόν με την καταλανική ομάδα, σκοράροντας, αλλά και μοιράζοντας ασίστ στους συμπαίκτες του.

Η ανατροπή όμως έγινε και ο σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» βρήκε ξανά τον παλιό καλό του εαυτό, πετυχαίνοντας το ένα γκολ μετά το άλλο.

Σε αυτό συντέλεσε βέβαια και ο μαέστρος των μαδριλένων Ζινεντίν Ζιντάν, αφού άλλαξε το σύστημα της ομάδας, τοποθετώντας στη κορυφή τον Κριστιάνο, πλάι στον Μπενζεμά.

Με αυτή τη κίνηση ματ, ο παίκτης των «μερένγκες» έχει φτάσει φέτος σε χρόνο ρεκόρ τα 37 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την άσπρη φανέλα, ενώ ο Αργεντινός μετρά δύο λιγότερα με τον σύλλογο της Βαρκελώνης.

Αν προστεθούν και τα τέρματα των δύο άσων με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, ο απολογισμός του 33χρονου Πορτογάλου αγγίζει τα 43 γκολ, ενώ του 30χρονου Αργεντινού τα 38.

Ο πρώτος υστερεί από τον δεύτερο μόνο στις ασίστ, με τον Ρονάλντο να έχει 9 και τον Μέσι 16.

Παρόλα αυτά, αν αναλύσουμε τα τέρματα και τις ασιστ των δύο παικτών ανά παιχνίδι, ο μέσος όρος του μαδριλένου σταρ ανέρχεται στο 1,27, ενώ του «Λίο» στο 1,13.

Με 7 συμμετοχές λιγότερες από όσες έχει ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής, ο Κριστιάνο έχει πραγματικά καταφέρει να «χτίσει» για τη τρέχουσα σεζόν έναν άθλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK