Η Ελλάδα 16η χώρα σε εισαγωγές... Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών

Πάνω από 1.000 Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία κάποιας άλλης χώρας εκτός από τη δική τους. Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι η Πορτογαλία, η Ελλάδα είναι 16η.

Η Ελλάδα 16η χώρα σε εισαγωγές... Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών
EUROKINISSI

Η Βραζιλία αποτελεί με διαφορά τη χώρα που εξάγει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές ανά την υφήλιο. Σύμφωνα με στοιχεία του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου τον Μάιο του 2018, υπήρξαν 1.236 ποδοσφαιριστές που έπαιζαν μακριά από την πατρίδα τους, με τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές να είναι η Γαλλία με 821.

Η περσινή έρευνα αφορά συνολικά 12.425 ποδοσφαιριστές που έπαιζαν για 2.235 ομάδες 142 κατηγοριών σε 93 ομοσπονδίες από ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο ούτε φέτος άλλαξε κάτι στα στοιχεία.

Η Ελλάδα 16η χώρα σε εισαγωγές... Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών

Σύμφωνα με το Soccerway υπάρχουν 1.041 Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κάποια πρώτη κατηγορία μεταξύ των 109 που εξετάζει η ιστοσελίδα. Αν συμπεριληφθούν και οι Βραζιλιάνοι σε μικρότερες κατηγορίες, τότε ο αριθμός φτάνει τους 1.909.

Η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους εξ αυτών αναπόφευκτα είναι η... ιστορική πατρίδα των Βραζιλιάνων, η Πορτογαλία, στην οποία αγωνίζονται 150 παίκτες μόνο στην πρώτη κατηγορία της. Η διαφορά από τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους Βραζιλιάνους είναι τεράστια, όσο και η έκπληξη που προκαλεί το όνομά της.

Μετά από την πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας, στη λίστα βρίσκεται η πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, η οποία φιλοξενεί 40 Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές! Παρότι δεν πρόκειται για ένα ανεπτυγμένο πρωτάθλημα και οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, τα χρήματα που προσφέρουν στα συμβόλαια και οι... υπηκοότητες για τους παίκτες που παραμένουν αρκετά χρόνια στη χώρα, αποτελούν σημαντικό δέλεαρ.

Η τρίτη χώρα στη λίστα αποτελεί επίσης έκπληξη με μια πρώτη ματιά. Η πρώτη κατηγορία της Μάλτα έχει 35 Βραζιλιάνους, παρότι αποτελείται από μόλις 14 συλλόγους. Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς προσελκύει αρκετούς (λιγότερο καλούς) Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, με συνέπεια η συγκέντρωση σε ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος να είναι υψηλή.

Στη γειτονική Ιταλία υπάρχει ένας Βραζιλιάνος λιγότερο, ενώ στην Ιαπωνία υπάρχουν 33 στην πρώτη κατηγορία. Ακολουθούν Ταϊλάνδη, Χονγκ Κονγκ και Τουρκία, ενώ Βουλγαρία και Ινδονησία έχουν από 27 στα κορυφαία πρωταθλήματά τους. Εκτός top-10 έμειναν με 26 παίκτες Γαλλία και Ουκρανία, ενώ από 23 έχουν Κίνα και Νότια Κορέα.

Το επόμενο πρωτάθλημα στη λίστα είναι το κυπριακό, αφού στην πρώτη κατηγορία εντοπίζονται 21 ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τη χώρα του καφέ. Η Κύπρος νικάει στα... σημεία την Ελλάδα, αφού η χώρα μας φιλοξενεί 20 Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, όσους και η Ισπανία και οι ΗΑΕ και έναν παραπάνω από την Αγγλία!

Η Ελλάδα 16η χώρα σε εισαγωγές... Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τη φωτογραφία σε κανονικό μέγεθος

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK