Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε τον Πελέ σε συμμετοχές με τη Βραζιλία. Γνωρίζεις ποιοι είναι στο top-10;

Ο Νεϊμάρ προσπέρασε Πελέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα και μπήκε στο top-10 των παικτών με τις πιο πολλές συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας. Γνωρίζεις με ποιους είναι μαζί σε αυτό το κλειστό κλαμπ;

Ο Νεϊμάρ ξεπέρασε τον Πελέ σε συμμετοχές με τη Βραζιλία. Γνωρίζεις ποιοι είναι στο top-10;
AP PHOTO/NELSON ANTOINE

Οι συμμετοχές του Νεϊμάρ στις φιλικές αναμετρήσεις της Βραζιλίας με Σαουδική Αραβία και με Αργεντινή είχαν ιστορική σημασία για τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν είναι μόνο η νίκες, που έστω και για γόητρο παίζουν τον ρόλο τους, είναι ότι έφτασε τις 94 διεθνείς συμμετοχές και με αυτήν την επίδοση ξεπέρασε τα παιχνίδια του Πελέ με τη 'σελεσάο'!

Παρότι είναι μόλις 26 ετών, ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου έγραψε ιστορία στη χώρα του, αφού προσπέρασε τον παίκτη με τον οποίο συγκρίνεται από τα 17 του.

Το 'μαύρο διαμάντι' βρισκόταν στη 12η θέση της λίστας των συμμετοχών με τη 'σελεσάο', μαζί με τους Ριβελίνο, Κακά και Νεϊμάρ πριν από τα φιλικά της εβδομάδας. Ακριβώς από πάνω του βρίσκεται ένας πρώην αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, ο οποίος έχει περάσει και από την Ελλάδα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με 93 συμμετοχές, τον οποίο επίσης προσπέρασε ο Νεϊμάρ.

Ο Πελέ συνεχάρη μέσω twitter το κατόρθωμα του συμπατριώτη του, κάνοντας retweet σχετικό 'τιτίβισμα' της FIFA και συμπληρώνοντας: 'Συγχαρητήρια Νεϊμάρ για τις συμμετοχές σου αυτήν την εβδομάδα. Ξεπέρασες τις 92 μου. Τώρα, πήγαινε και κατέρριψε το ρεκόρ των τερμάτων μου'.

Όσον αφορά στα γκολ, ο Πελέ βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή της λίστας με 77. Ο Ρονάλντο βρίσκεται στη 2η θέση με 62 και ο Νεϊμάρ ακολουθεί κατά πόδας με 59 και ως εκ τούτου, το να πιάσει την κορυφή στις δύο λίστες μοιάζει με θέμα χρόνου.

Ποιους παίκτες πρέπει να προσπεράσει ακόμα, όμως, για να γίνει ρέκορντμαν συμμετοχών; Μπορείτε να σκεφτείτε τους 10 Βραζιλιάνους που ακόμα βρίσκονται από πάνω του και συνθέτουν το top-10 μέχρι στιγμής;

Μία μικρή βοήθεια: οι δύο εξ αυτών, υπήρξαν συμπαίκτες του Πελέ στην εθνική ομάδα (αλλά όχι οι πρώτοι παίκτες που έρχονται στο μυαλό), οι υπόλοιποι είναι πιο κοντά στην εποχή του Νεϊμάρ...

Photo credits: AP Photo/Nelson Antoine

News 24/7

24MEDIA NETWORK