Κανείς δεν γνωρίζει τη σωστή ημερομηνία γέννησης του Ρονάλντο

Ο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1976 σύμφωνα με τη Μίλαν και στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976 σύμφωνα με την Ίντερ. Αμφότερες έχουν δίκιο!

Κανείς δεν γνωρίζει τη σωστή ημερομηνία γέννησης του Ρονάλντο
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Το κουίζ είναι απλό και γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πότε γεννήθηκε ο Ρονάλντο, το "φαινόμενο" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Θα περίμενε κανείς ότι η απάντηση θα ήταν εύκολη. Στην εποχή της τεχνολογίας, ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποστηθίσεις την απάντηση, μπορείς να την αναζητήσεις.

Μπαίνεις, για παράδειγμα, στο νο1 τόπο άντλησης πληροφοριών, στη Wikipedia, και βλέπεις ότι ο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1976.

Κανείς δεν γνωρίζει τη σωστή ημερομηνία γέννησης του Ρονάλντο

Αν δεν γνωρίζεις αγγλικά, μπαίνεις στην ελληνική Wikipedia και βλέπεις... oh wait.

Κανείς δεν γνωρίζει τη σωστή ημερομηνία γέννησης του Ρονάλντο

Αλλά εντάξει, τις πληροφορίες στη Wikipedia μπορεί να τις αλλάξει ο οποιοσδήποτε. Υπάρχουν και πιο έγκυρες πηγές πληροφόρησης. Όπως ο λογαριασμός twitter μιας πρώην ομάδας του, όπως η Μίλαν, που του ευχήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ή εκείνος της Ίντερ που του ευχήθηκε... σήμερα.

Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο "ξαδέρφες" από το Μιλάνο έχουν δίκιο. Όσο ο Βραζιλιάνος σκόραρε κατά ριπάς για λογαριασμό της Ίντερ, είχε ημερομηνία γέννησης την 22α Σεπτεμβρίου.

Το 2005, όταν εκδόθηκε το βιβλίο του Τζέιμς Μόσλεϊ "Ronaldo: The Journey of a Genius" αποκαλύφθηκε ευρέως ότι ο Ρονάλντο δηλώθηκε στο ληξιαρχείο του Ρίο ντε Ζανέιρο στις 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο γεννήθηκε τέσσερις μέρες νωρίτερα.

Όταν πια φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν, το 2007, ήταν γνωστός ως γεννημένος την 18η Σεπτεμβρίου...

Κι αν δεν μπορούμε να πετύχουμε την ημερομηνία γέννησής του, άντε να πετύχουμε τη σωστή προφορά του ονόματός του. Κανένας Ρονάλντο; Μόνο Χονάντζου!

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK