Τον Βραζιλιάνο "Τραμπ" που μαχαιρώθηκε στηρίζει ο Λούκας Μόουρα και το υπερασπίζεται

Μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα, τον Ζάιρ Μπολζονάρο, θα ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας ο εξτρέμ της Τότεναμ, γεγονός που τον έβαλε στο μάτι του κυκλώνα

Με αφορμή τις εξελίξεις στην πατρίδα του, ο Λούκας Μόουρα μίλησε δημόσια για τις πολιτικές θέσεις του. Και έχασε φανς. Διότι η επιλογή του να εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Ζάιρ Μπολζονάρο στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας κατακρίθηκε από τους χρήστες του twitter.

Ο 63χρονος πολιτικός, που προ ημερών δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο στομάχι, θεωρείται κατ' αντιστοιχία με τις ΗΠΑ ένας άλλος Ντόναλντ Τραμπ. Ένας πολιτικός με λαϊκιστική ρητορική, ακροδεξιά (κατά την πλειονότητα) ή ως και ρατσιστική (όπως τη χαρακτηρίζουν άλλοι κύκλοι).

 

Πρώην στρατιωτικός που από το 1988 πέρασε τη διαχωριστική γραμμή, εντάχθηκε αρχικά στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και πλέον, ως υποψήφιος πρόεδρος PSL, ενός Φιλελεύθερου Συνδυασμού, ονειρεύεται μια Βραζιλία πάνω απ' ασφαλή! Λέγεται μάλιστα ότι πολλάκις έχει αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για την 20ετή (1964-1985) διακυβέρνηση της χώρας από τη Χούντα!

Είναι δηλωμένος αντι-αριστεριστής και έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τους γάμους ομοφυλόφιλων, τις αμβλώσεις και τη εισροή μεταναστών στη χώρα, μιλώντας απαξιωτικά για Αφρικανούς, Ασιάτες και Κεντροαμερικανούς. Αντιθέτως εμφανίζεται υπέρμαχος της θανατικής ποινής και της ιδιωτικοποίησης των κρατικών επιχειρήσεων!

Τον εν λόγω πολιτικό ο Λούκας Μόουρα χαρακτήρισε εναλλακτικό, διότι "τουλάχιστον δεν ακούμε τους ίδιους λόγους και τις ίδιες προτάσεις", υποστήριξε ότι "δεν προάγει τη βία, αλλά τη δικαιοσύνη" και πως "τον κατηγορούν για ρατσιστή χωρίς επιχειρήματα", προτρέποντας και τους υπόλοιπους ν' ανησυχούν για τη χώρα του όπως αυτός. "Κανένας υποψήφιος δεν είναι σωτήρας, αλλά πρέπει ν' αλλάξουμε", κατέληξε στο διάλογό του με τους χρήστες του twitter.

Με τον Μπολζονάρο έχει φωτογραφηθεί και ο Ροναλντίνιο, χωρίς πάντως να μιλήσει υπέρ του...

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.