Ο Σερτζίνιο έφυγε από το γήπεδο γιατί κουράστηκε να τον βρίζουν

Ο Βραζιλιάνος Σερτζίνιο εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα της Jorge Wistermann με την Blooming, στη Βολιβία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική επίθεση που δεχόταν από οπαδούς από τη σέντρα. Οι γηπεδούχοι ζητούν τον αποκλεισμό του, για ένα χρόνο.

Ο Σερτζίνιο έφυγε από το γήπεδο γιατί κουράστηκε να τον βρίζουν

H Liga de Fútbol Profesional Boliviano, πιο απλά η λίγκα της Βολιβίας βρισκόταν στην 13η αγωνιστική της, όταν η Jorge Wilstermann επισκέφτηκε την έδρα της -μεταξύ των πρωτοπόρων- Blooming, στο “Estadio Tahuichi Aguilera” της Σάντα Κρουζ.

Στο 84ο λεπτό και ενώ το σκορ ήταν 2-0 για τους γηπεδούχους, ο Jorge Serginho κατευθύνθηκε προς το κόρνερ, για μια εκτέλεση. Δεν την έκανε ποτέ. Αντ' αυτής έφυγε από τη γωνία, προσπέρασε το διαιτητή -ενημερώνοντας τον με χειρονομία πως αρνείται να συνεχίσει- και πήγε στα αποδυτήρια.

Ο 34χρονος εξήγησε αργότερα στο ESPN γιατί εγκατέλειψε.

Κάθε φορά που είχα την μπάλα, οι οπαδοί φώναζαν 'μαϊμού' και 'γορίλα'. Πρέπει να υπάρξει ένα προηγούμενο για αυτά τα φαινόμενα. Ενημέρωσα πολλές φορές τον διαιτητή, που ζήτησε από τους φαν να σταματήσουν, αλλά δεν έγινε τίποτα.

" Έχω παιδιά και οικογένεια που παρακολουθεί τα ματς από την τηλεόραση. Μπορώ να ανεχτώ συγκεκριμένα πράγματα, αλλά έχω ένα όριο που δεν ξεπερνώ. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι ίσοι. Δεν διαφέρω εξαιτίας του χρώματος που έχει το δέρμα μου ή γιατί είμαι Βραζιλιάνος. Ο Θεός δημιούργησε μια φυλή: την ανθρώπινη”.

Η Blooming καταδίκασε τις ενέργειες των οπαδών της. Έκανε ωστόσο, και κάτι ακόμα: κατέθεσε διαμαρτυρία για την έξοδο του Serginho, ζητώντας να του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός έτους 'όπως προβλέπεται από τον πειθαρχικό κανονισμό της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου'.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι ο παίκτης απάντησε στους φιλάθλους. Ο πρόεδρος της ομάδας, Juan Jordán έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου προσπάθησε να εξηγήσει ότι ' αυτό που συνέβη με τους φιλάθλους μας, ανήκει στο πλαίσιο των παραδοσιακών πεποιηθήσεων που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Τα media είστε κάθε μέρα στο χώρο, σε επαφή με τους παίκτες. Ποιος δεν έχει παρατσούκλι; Ποιος δεν χαρακτηρίζεται με συγκεκριμένους τρόπους; Έχει συμβεί σε όλους μας. Όχι μόνο στους παίκτες'. Ολοκλήρωσε με το ' τίποτα δεν μπορεί να επισκιάσει τη νίκη μας'.

Ακολούθησε η στήριξη του προέδρου της χώρας, Evo Morales στον παίκτη (έγραψε στο Twitter πως 'το ποδόσφαιρο είναι σπορ που ενώνει τους ανθρώπους') και η διαμαρτυρία της Jorge Wilstermann, στην οποία ζητά από τις ποδοσφαιρικές αρχές να κάνουν κάτι, ώστε να μην υπάρξουν όμοια φαινόμενα. Η λίγκα δεν έχει απαντήσει ακόμα -σε κάποιον.

Photo: YouTube

News 24/7

24MEDIA NETWORK