Ο Ζοάο Χαβελάνζε πρώην αθλητής και πρόεδρος της FIFA από το 1974 έως το 1998 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών.
Ο Βραζιλιάνος τον περασμένο Ιούλιο είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο Σαμαριτάνο για πνευμονία, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τον Ιούνιο του 2014 προσεβλήθη από λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ο Χαβελάνζε υπήρξε αθλητής πριν ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο πατέρας του ήταν Βέλγος, ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής φορώντας τη φανέλα της Φλουμινένσε, της οποίας υπήρξε δεδηλωμένος οπαδός.
Υπήρξε μέλος της ΔΟΕ από το 1963 έως το 2011, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του. Διετέλεσε πρόεδρος της FIFA από το 1974 έως το 1998, όταν και τον διαδέχθηκε ο Ζεπ Μπλάτερ.

Το ΟΑΚΑ γερνάει
Η πρόσφατη φωτιά στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ήταν η αφορμή για ένα εις βάθος ρεπορτάζ του Contra.gr και της Μαρίας Καούκη σχετικά με το τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας.

Ο Εξέβιερ Σίμπσον ξανακάνει μόδα το skyhook
Δεν είναι θαύμα της φύσης ή υπερταλαντούχος... κάπου (σουτ, πάσες, αθλητικότητα κλπ). Παρ' όλα αυτά ο Εξέβιερ Σίμπσον είναι ο λόγος που το University of Michigan είναι μεταξύ των φαβορί στο φετινό NCAA.

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί
Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν ανήκει σε κανέναν πια
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, απελευθερωμένος από οπαδικές ταμπέλες και με θαυμαστή εσωτερική ισορροπία, μιλάει στο Contra.gr για ιστορίες, ποδοσφαιρικές και μη, που γνωρίζουν πολύ λίγοι.