Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν είναι πια μόνος

Τζέιμς, Σμιθ, Γουίλσον, Μπρουκς, Μέμφαμ. Η εξαιρετικά ταλαντούχα φουρνιά των Ουαλών είναι στα χέρια του Γκιγκς και υπόσχεται να τερματίσει τη μοναξιά του Μπέιλ.

Slovakia's Juraj Kucka, left, and Wales' Gareth Bale battle for the ball during the Euro 2020 qualifying, Group E soccer match at the Cardiff City Stadium, Wales, Sunday March 24, 2019. (Darren Staples/PA via AP)
Slovakia's Juraj Kucka, left, and Wales' Gareth Bale battle for the ball during the Euro 2020 qualifying, Group E soccer match at the Cardiff City Stadium, Wales, Sunday March 24, 2019. (Darren Staples/PA via AP) DARREN STAPLES/PA VIA AP

Στην πρεμιέρα της στο Group E της προκριματικής φάσης του Euro 2020, η Ουαλία επικράτησε με σκορ 1-0 της Σλοβακίας στο Cardiff City Stadium και έβαλε τους πρώτους βαθμούς της στο σακούλι. Τα καλά νέα για την ομάδα του Ράιαν Γκιγκς δεν σταματάνε εδώ. Αντίθετα έχουν ήδη βάλει πλώρη για το μέλλον.

"Ο Μπέιλ και οι άλλοι" ήταν λίγο πολύ η φράση που περιέγραφε τη φάση στην εθνική Ουαλίας εδώ και κάμποσα χρόνια. Τώρα όμως ο 29χρονος σταρ απέκτησε σωματοφύλακες.

Η νέα γενιά βάζει πλάτη

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας που παρέταξε ο Γκιγκς απέναντι στους Σλοβάκους είναι μόλις στα 23 χρόνια. Το ακόμη καλύτερο είναι πως στην πλάτη του Γκάρεθ Μπέιλ, που αγωνίζεται σε έναν ελεύθερο ρόλο κεντρικού επιθετικού με την εθνική του ομάδα, αγωνίστηκαν τρεις ποδοσφαιριστές που σε νεαρή ηλικία αφήνουν ήδη τα διαπιστευτήρια τους στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Ντάνιελ Τζέιμς στα 21 του χρόνια είναι βασικός με τη φανέλα της Σουόνσι στην Championship, μετράει τρία γκολ και έξι ασίστ σε 29 συνολικά συμμετοχές τη φετινή σεζόν και λίγο έλειψε να γίνει παίκτης της Λιντς τον Ιανουάριο.

"Κύκνοι" και "παγώνια" είχαν συμφωνήσει τη μεταγραφή στο 1,5 εκατ. ευρώ συν άλλα 7 εκατ. ευρώ εφόσον η Λιντς ανέβαινε στην Premier League, ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα το φυσάει και δεν κρυώνει... Φυσικά η τιμή του Τζέιμς πλέον έχει αλλάξει κατά πολύ - και προς τα πάνω. Ο 21χρονος εξτρέμ ήταν αυτός που σκόραρε το μοναδικό της αναμέτρησης με την Σλοβακία.

Ο επόμενος της τριάδας είναι ο Ντέιβιντ Μπρουκς, επίσης 21 ετών, παίκτης που η Μπόρνμουθ απέκτησε το καλοκαίρι του 2018 αντί 11 εκατ. ευρώ από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στην πρώτη του σεζόν σε επίπεδο Premier League, ο Μπρουκς έχει έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε 25 συμμετοχές. Έχοντας διπλασιάσει ήδη την αγοραστική του αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Με σχετική ευχέρεια μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη θέση του επιθετικού μέσου, όσο και σε αυτή του δεύτερου επιθετικού.

Την τριάδα κλείνει ο Χάρι Γουίλσον, ετών 22 και παίκτης της Ντέρμπι Κάουντι. Φέτος τα "σπάει" στην Championship, ως ο παίκτης που ηγείται στην γραμμή κρούσης των "κριαριών". Από τη θέση του εξτρέμ μετράει 12 γκολ και τέσσερις ασίστ για όλες τις διοργανώσεις. Ανήκει στη Λίβερπουλ και αγωνίζεται ως δανεικός στο Pride Park, με τον Γιούργκεν Κλοπ να τον παρακολουθεί στενά, τοποθετώντας τον στους υποψηφίους για το ρόστερ της επόμενης σεζόν στους "κόκκινους".

Το πάντρεμα του Γκιγκς

Το νέο αίμα των Ουαλών δεν εξαντλείται πάντως σε αυτή την τριάδα. Βασικός απέναντι στους Σλοβάκους ήταν και ο 21χρονος στόπερ της Μπόρνμουθ, Κρις Μέμφαμ. Το ίδιο συνέβη και με τον 19χρονο κεντρικό χαφ της Μάντσεστερ Σίτι, Μάθιου Σμιθ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο 23χρονος Κόνορ Ρόμπερτς της Σουόνσι, ενώ στον πάγκο ήταν ταλέντα όπως ο 18χρονος επιθετικός της Σάλκε, Ραμπί Ματοντό, ο 19χρονος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μπεν Γούντμπερν και ο 20χρονος επιθετικός της Λιντς, Τάιλερ Ρόμπερτς.

Με τους έμπειρους Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τζο Άλεν, Μπεν Ντέιβις, Τζέιμς Λόρενς, Γουέιν Χένεσι, Πολ Ντάμετ, Κρις Γκάντερ και φυσικά τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ράιαν Γκιγκς με το πάντρεμα "παλιών" και νέων επιχειρεί να χτίσει τη νέα εθνική Ουαλίας, που θα έχει παρόν αλλά και μέλλον. Με πρώτο στοίχημα μια θέση στη δυάδα του Group E της προκριματικής φάσης του Euro 2020, που μπορεί να οδηγήσει στα τελικά της διοργάνωσης.

Tα γκολ της Κυριακής (24/3) στην προκριματική φάση του Euro 2020:

Group C

B. Iρλανδία - Λευκορωσία 2-1

Ολλανδία - Γερμανία 2-3

Group E

Ουγγαρία - Κροατία 2-1

Group G

Ισραήλ - Αυστρία 4-2

Πολωνία - Λετονία 2-0

Group I

Σαν Μαρίνο - Σκωτία 0-2

Κύπρος - Βέλγιο 0-2

Καζακστάν - Ρωσία 0-4

Photo credits: Darren Staples/PA via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK