Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας

"Έχω μια τέλεια ιδέα, θα βάλουμε τα σχεδιαστικά μοτίβα 10 διαφορετικών φανελών σε 1", είπε κάποιος σχεδιαστής. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια μόδα που πρέπει να ξεχαστεί χθες.

Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας

Οι φανέλες μιας άλλης εποχής, είναι συχνά ένα στοιχείο που μας δένει με επικές στιγμές από τις αγαπημένες μας ποδοσφαιρικές ομάδες. Για παράδειγμα, κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού έχει να θυμάται με αγάπη και νοσταλγία το 0-1 επί του Άγιαξ στην Ολλανδία, μέσα από την πράσινη φανέλα με τα λευκά γεωμετρικά σχήματα στο πλαί, όπως και κάθε οπαδός του Ολυμπιακού έχει συνδέσει τις καλύτερες στιγμές της ομάδας του με κλασσικές ερυθρόλευκες ριγωτές εμφανίσεις.

Η πρόσφατη συνεργασία της Μάντσεστερ Σίτι με τη NIKE, μας έφερε μια νέα φανέλα για την αγγλική ομάδα, της οποίας το σχέδιο είναι μια σύνθεση από στοιχεία των εμφανίσεων της από τα τελευταία χρόνια.

Αντίστοιχες εμφανίσεις έχουμε δει και από την Άρσεναλ, την Ιντερ και την Μπαρτσελόνα, ενώ και οι εθνικές ομάδες χωρών όπως η Ισπανία, η Γερμανία, το Βέλγιο και το Μεξικό, κινήθηκαν σε παρόμοιους δρόμους, αναπροσαρμόζοντας τις θέσεις των αριθμών και κόβοντας τη μέση περιοχή από κάθε φανέλα.

Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας
Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας

Η τάση με τις φανέλες νοσταλγικών διαθέσεων όμως, έχει και μια πιο προσωποποιημένη παραλλαγή. Συγκεκριμένα, είδαμε τον Ολλανδό παλαίμαχο σκόρερ Ρούντ Βαν Νιστελροι να εμφανίζεται με φανέλα που περιείχε σχεδιαστικά στοιχεία από όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί: Ντεν Μπος, Χερενφέν, Αιντχοφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεαλ Μαδρίτης, Αμβούργο και Μάλαγα.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε και από τον Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος έλαβε φανέλα 'best of' με κομμάτια από 15 διαφορετικές φανέλες της εθνικής Ολλανδίας.

'Όσο για τη φανέλα του Γιάρι Λιτμάνεν, εδώ τα σχόλια περιττεύουν.

Φανέλες με στοιχεία NFL

Σε μια ακόμα κίνηση με γνήσιες φιλοδοξίας για το άδειασμα του πορτοφολιού του κάθε οπαδού, ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα και η Τότεναμ έχουν λανσάρει εμφανίσεις τους που παραπέμπουν στο σχεδιασμό μιας φανέλας του NFL, με έντονα χρώματα και φόντο που μπορεί να κάψει τη ρετίνα του ματιού. Μπορείτε να απολαύσετε μερικά από αυτά τα ανοσιουργήματα που έχουν μπερδέψει κυριολεκτικά την π(οδοσφαιρική μπάλα) με την λ(άθος μπάλα - λάθος αθλήματος), παραπάνω. Επίσης αντίστοιχη 'μείξη΄ έχει γίνει και με φανέλες του NBA.

Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας

Μπασκετικές εκδοχές ποδοσφαιρικής φανέλας

Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που φημίζεται για την καλαισθησία, την ιταλική φινέτσα και το πραγματικά σπουδαίο γούστο που διακρίνει τις εμφανίσεις των παικτών της. Για να πείσει τους άμπαλους φίλους των υποψιασμένων οπαδών της να ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα, λάνσαρε μπασκετικές φανέλες με τον σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής φανέλας. Ένα υπέροχο δώρο για τον κολλητό σας που έχει να δει ποδόσφαιρο από την εποχή που ο Κόντε μαζί με τον δυνατό αέρα έβαζαν γκολ στον Ελεύθεροπουλο.

Μην παραχαράσετε τις ποδοσφαιρικές μας αναμνήσεις.

Η νέα μόδα με τις ρετρό φανέλες κακοποιεί τις αναμνήσεις μας

Μπορούμε να φανταστούμε κι άλλες ομάδες να σκαρώνουν σχεδιαστικά κόλπα στις φανέλες τους. Θα βλέπαμε άνετα ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ να κάνουν κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ με την εμφάνιση του δικέφαλου στο πλάι και ο Ολυμπιακός με ένα best off από τις ριγωτές. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να 'μιξάρει΄αυτές που είχαν χορηγό την Ιντεραμερικαν με αυτή την πιο ένδοξη. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα ήταν ένας αχταρμάς, λες και οι ποδοσφαιρικές μας αναμνήσεις είναι δίσκος βινυλίου και κάποιους έχει βαλθεί να 'σκρατσάρει' πάνω τους, ανελέητα.

Photos: Bleacher Report, Adidas

News 24/7

24MEDIA NETWORK