Ο Λιονέλ Μέσι ζάλισε και το 2018

Το 2018 έφυγε και ο Λιονέλ Μέσι σημάδεψε ακόμα ένα χρόνο με τα κατορθώματά του. Ο Αργεντινός σούπερ σατρ ολοκλήρωσε το ημερολογιακό έτος με 51 τέρματα και παρέμεινε στο 50+ για 5η συνεχόμενη χρονιά και 8η τα τελευταία 9 έτη!

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's third goal during the Champions League round of sixteen second leg soccer match between FC Barcelona and Chelsea at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, March 14, 2018. (AP Photo/Emilio Morenatti) AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Το 2018 έφυγε και ο Λιονέλ Μέσι σημάδεψε ακόμα ένα χρόνο με τα κατορθώματά του. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ολοκλήρωσε το ημερολογιακό έτος με 51 τέρματα και παρέμεινε στο 50+ για 5η συνεχόμενη χρονιά και 8η τα τελευταία 9 έτη!

Ο Λιονέλ Μέσι διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, αλλά ακόμα και στα 30+ παραμένει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Πλέον, δεν χρειάζονται αποδείξεις για το μέγεθος του Αργεντινού, καθώς όσα κάνει στο χορτάρι σε κάθε του εμφάνιση αποτελούν σημεία αναφοράς σχεδόν κάθε Κυριακή.

Η χρονιά που έφυγε σίγουρα δεν ήταν όπως θα την είχε φανταστεί ο 31χρονος μεσοεπιθετικός σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο, αλλά παρ όλα αυτά ο ίδιος διατήρησε τα υψηλά στάνταρ της απόδοσής του.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε μεν ένα από τα πιο επιβλητικά πρωταθλήματα της ιστορίας της (μία ήττα), αλλά στο Champions League, ο δρόμος δεν ήταν όσο μακρύς θα ήθελαν οι Καταλανοί. Παράλληλα, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που ήταν ο μεγάλος του στόχος του Λιονέλ Μέσι για το 2018, δεν στέφθηκε με επιτυχία, με την Αργεντινή να μένει εκτός 4άδας και τον Λέο να χάνει ίσως την τελευταία του ελπίδα για την κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου στον πλανήτη.

Παρά τις δύο μεγάλες κούπες που δεν κατάφερε να κατακτήσει, κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τη χρονιά του Μέσι, αποτυχημένη. Ακόμα και να ήθελε κάποιος θα ήταν δύσκολο όταν θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τους αριθμούς του Λέο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη χρονιά με 51 γκολ και 26 ασίστ σε 54 εμφανίσεις, συμμετέχοντας σε 77 τέρματα για την ομάδα του και την Εθνική! Τα νούμερα του Μέσι είναι ασύλληπτα καθώς όσο βρισκόταν στο γήπεδο για το 2018 έδινε στην ομάδα του 1,4 γκολ (ασίστ + σκοράρισμα) ανά αγώνα.

Συγκεκριμένα για το 2018 ο Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε 49 φορές με την Μπαρτσελόνα και είχε 47 τέρματα και 23 ασίστ, ενώ σε 5 παιχνίδια με την Εθνική Αργεντινής βρήκε δίχτυα 4 φορές και έδωσε σε 3 συμπαίκτες του την ευκαιρία να σκοράρουν.

Στο ίδιο διάστημα, ο μεγάλος 'αντίπαλος' του 31χρονου μεσοεπιθετικού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε σε 53 εμφανίσεις, 49 γκολ και 13 ασίστ, με τον Πορτογάλο να χάνει για ένα τέρμα το 50+, μία επίδοση που έπιανσε τα τελευταία 8 συνεχόμενα χρόνια.

Αδιαμφισβήτητα ζούμε σε μία εποχή όπου οι δύο μεγάλου (Μέσι, Ρονάλντο) έχουν ζαλίσει τους στατιστικολόγους και πετυχαίνουν απίστευτα ρεκόρ μέσα στα γήπεδα. Δύσκολα βέβαια θα μπορέσουμε να συναντήσουμε κανά μία χρονιά όπως αυτή του 2012. Τότε που ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να σκοράρει 91 (!) φορές σε ένα ημερολογιακό έτος σε 69 εμφανίσεις, συμπληρώνοντας 22 ασίστ για το κερασάκι στην τούρτα, συμμετέχοντας συνολικά σε 103 γκολ.

Απολαύστε τα 51 γκολ του Λιονέλ Μέσι το 2018:

News 24/7

24MEDIA NETWORK