Ο νεκρός αδερφός, το ποδόσφαιρο και η αξιέπαινη πολιτική καριέρα

Ο 39χρονος Κάχα Καλάτζε, παλαίμαχος άσος της Μίλαν που το μακρινό 2010 είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, σταμάτησε το ποδόσφαιρο και μεσουρανεί πολιτικά πλέον. Έγινε υπουργός, τώρα δήμαρχος και κεντρικός ομιλητής στην Ανοιχτή Διακυβέρνηση στην Ιταλία.

Ο νεκρός αδερφός, το ποδόσφαιρο και η αξιέπαινη πολιτική καριέρα

Η ζωή του Κάχα Καλάτζε άλλαξε μια για πάντα το 2001 όταν αδερφός του Λεβάν, φοιτητής ιατρικής, έπεσε θύμα απαγωγής και ήταν αγνοούμενος σχεδόν πέντε χρόνια...

Οι απαγωγείς ζητούσαν από τον πρώην ποδοσφαιριστή 600.000 δολάρια για να απελευθερώσουν τον αδερφό του. Τα χρήματα μαζεύτηκαν, ο πατέρας της οικογένειας Καλάτζε πήγε στο ραντεβού, ωστόσο η συνάντηση στέφθηκε με πλήρη αποτυχία!

Για τους δράστες, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Καλάτζε δεν ήρθε μόνος στο ραντεβού και είχε φέρει μαζί του και την αστυνομία...

Αυτό ήταν! Από τότε οι απαγωγείς έκοψαν κάθε επικοινωνία με την οικογένεια του σταρ του γεωργιανικού ποδοσφαίρου και το 2006, πια, μία ομάδα αστυνομικών βρήκε τα πτώματα έξι ανδρών, έναν απ' αυτά ταυτοποιήθηκε πως άνηκε στον Λεβάν Καλάτζε.

Ο νεκρός αδερφός, το ποδόσφαιρο και η αξιέπαινη πολιτική καριέρα

ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ

Η στιγμή αυτή, η απώλεια, σημάδεψε μια για πάντα τη ζωή του Κάχα Καλάτζε, ο οποίος άλλαξε σαν άνθρωπος και εις μνήμην του αδερφού του άρχισε έντονη φιλανθρωπική δράση, ιδρύοντας οργανισμούς για την προστασία παιδιών!

Το " Ίδρυμα KALA" συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς φιλανθρωπίας, έστω κι αν ο πρώην διεθνής αμυντικός ακολουθεί μία αξιοζήλευτη πολιτική καριέρα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Στο δυσάρεστο γεγονός του χαμού του αδερφού του, ο Καλάτζε βρισκόταν σε σύγχυση. Είχε λάβει από την κυβέρνηση εγγυήσεις ότι τίποτα δεν θα συμβεί στον Λεβάν, αλλά όταν έγινε το ακριβώς αντίθετο, ο άσος της Μίλαν αρνήθηκε την εθνική του ομάδα και προσπάθησε να πάρει την ουκρανική υπηκοότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος πολιτικός δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία και το Καζακστάν.

Τελικά, πήρε την απόφαση να παραμείνει πιστός στην πατρίδα, ενώ το 2012 άρχισε να την υπηρετεί κιόλας από πολιτικό πόστο.

Εκλέχθηκε από το λαό να γίνει βουλευτής και ανέλαβε το υπουργείο ενέργειας το οποίο "έτρεξε" μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Το 2017, εγκαταλείποντας τα υπουργικά καθήκοντα οικειοθελώς, ο Καλάτζε εκλέχθηκε δήμαρχος της πρωτεύουσας της Γεωργίας, την Τιφλίδα.

Από τότε μέχρι σήμερα, η καριέρα του Καλάτζε ως πολιτικός μόνο επαίνους λαμβάνει αφού θεωρείται ότι προσπαθεί ιδιαίτερα να καλυτερέψει το δημόσιο σύστημα της πόλης του για να εξυπηρετούνται γρηγορότερα και ουσιαστικότερα οι συμπολίτες του.

Γι' αυτό άλλωστε από τις 5 Φεβρουαρίου, ο Καλάτζε βρίσκεται στο Μιλάνο, εκεί όπου πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, όντας ένας εκ των κεντρικών ομιλητών στη σύνοδο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη γείτονα χώρα ο Καχαμπέρ Καλάτζε θα αναδείξει τις ιδέες του για το δημόσιο σύστημα, ακούγοντας και άλλους ομιλητές της συνάντησης, παίρνοντας ιδέες για να συνεχίσει να αναπτύσσει το πλάνο του για μία καλύτερα ζωή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK