Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Για κάποιους παίκτες είναι προτιμότερο να τους βάζεις να εκτελούν φάουλ από πέναλτι. Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι εκτελεστές φάουλ στην Ευρώπη.

Μπορεί κάθε φορά που στήνουν την μπάλα ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να εκτελέσουν ένα φάουλ, να τρέμει ο αντίπαλος τερματοφύλακας από φόβο μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του, παρόλα αυτά δεν είναι αυτοί οι δύο καλύτεροι εκτελεστές φάουλ στην Ευρώπη. Όσον αφορά την περίπτωση του Πορτογάλου ο Κώστας Μπράτσος μας έχει κατατοπίσει πως πρόκειται απλώς για έναν μύθο το γεγονός ότι ο άσος της Ρεάλ είναι σπεσιαλίστας στα φάουλ.

Πάμε να δούμε μαζί τους 6 παίκτες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας στα φάουλ.

6) Χακάν Τσαλχάνογλου - 13,95%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Ο Τούρκος της Λεβερκούζεν αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της Bundesliga, αφού αν και μεσοεπιθετικός έχει σκοράρει 8 φορές σε 33 εμφανίσεις με την ομάδα του. Τα 6 μάλιστα γκολ του προέρχονται από τα 33 φάουλ που έχει εκτελέσει (13,95%).

Σκεφτείτε ότι είναι μόλις 21 και έχει τέτοιο ποσοστό ευστοχίας. Πού να ωριμάσει λίγο ακόμα ποδοσφαιρικά το μυαλό και το πόδι του.

Ένα απίστευτο γκολ-φάουλ που είχε βάλει κόντρα στην Ντόρτμουντ όταν φορούσε την φανέλα του Αμβούργου:

5) Κρίστιαν Έρικσεν - 14,29%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Άλλος ένας 21χρονος που ξεχωρίζει στην προκείμενη λίστα. Ο Δανός διεθνής έχει βάλει 10 γκολ τη φετινή σεζόν με την φανέλα της Τότεναμ, τα 3 από αυτά σε 21 εκτελέσεις φάουλ (14,29%).

Ο Έρικσεν δεν σκοράρει μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, στον ημιτελικό του οποίου πέτυχε το παρακάτω εντυπωσιακό γκολ:

4) Τιαρόν Τσέρι - 14,81%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Ο επόμενος εκτελεστής προέρχεται από την Ολλανδία και την Γκρόνιγκεν. Πρόκειται για τον 26χρονο Τσέρι, ο οποίος έχει σκοράρει 15 φορές σε 32 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν, τα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο μέσο στην Ολλανδία.

Όσον αφορά τα φάουλ, έχει σκοράρει 4 φορές σε 27 προσπάθειες. Ας πάρουμε μια γεύση από τον Ολλανδό:

3) Λάσε Σένε - 19,05%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Από τα δυνατά χαρτιά του φετινού Άγιαξ ήταν ο Σένε ο οποίος μοίρασε 9 ασίστ, ενώ σκόραρε και 4 φορές από φάουλ σε 21 προσπάθειες (19,05%).

Δείτε το φάουλ του Σένε κόντρα στην Άλκμααρ:

2) Μέμφις Ντεπάι - 21,21%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Ο 21χρονος Ολλανδός πέτυχε 21 γκολ σε 30 εμφανίσεις με την φανέλα της Αϊντχόβεν -τα 7 με φάουλ- για αυτό και η Γιουνάιτεντ έδωσε 43 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Ο Φαν Χάαλ πιστεύει πως ο Ντεπάι θα χαρίσει πολλές αντίστοιχες στιγμές στους φίλους της Γιουνάιτεντ τη νέα σεζόν:

1) Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς - 22,73%

Οι καλύτεροι εκτελεστές φάουλ της σεζόν

Ο 27χρονος Αυστριακός συνέβαλε τα μέγιστα για να τερματίσει η Βέρντερ Βρέμης στην 10η θέση της Bundesliga. Έβαλε 5 φάουλ σε 22 προσπάθειες, ενώ συνολικά σκόραρε 6 φορές. Γεννημένος εκτελεστής φάουλ ο Γιουνούζοβιτς, για αυτό και βρίσκεται στην κορυφή της προκείμενης λίστας.

Ιδού ένα δείγμα των ικανοτήτων του:

Πηγή: www.squawka.com

Διαβάστε ακόμη:

Ρονάλντο, ο μύθος του "σπεσιαλίστα" των φάουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK