Κινείται και για άλλον κυνηγό ο Παναθηναϊκός

Η καθημερινή παρουσία του Ουζουνίδη στην ΠΑΕ και η συνεργασία του με τον Λύμπε για τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ποιοτικά ρόστερ 17-18 παικτών πρώτης επιλογής, η απόφαση για να κινηθεί το "τριφύλλι" και για ακόμη έναν επιθετικό (που δεν σχετίζεται με Κλωναρίδη ή Μπεργκ), οι λόγοι του κοψίματος του Μαρινάκη και τα δεδομένα για τον Εμποκού. Το Contra.gr βάζει στο τραπέζι τον σχεδιασμό του "πράσινου" δυναμικού.

Κινείται και για άλλον κυνηγό ο Παναθηναϊκός
ouzounidis liberopoulos

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα «νηνεμίας» -μέχρι να αρχίσουν να δρομολογούνται πρώτα, τα «ανοικτά» οικονομικά ζητήματα της σεζόν που ολοκληρώθηκε- ο Παναθηναϊκός μπήκε πλέον σε μία περίοδο όπου αρχίζουν να «τρέχουν» αρκετά πράγματα παράλληλα, σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Τόσο στις αποχωρήσεις, όσο και στις ανανεώσεις και πολύ περισσότερο στις μεταγραφές, όπου οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να ανεβάζουν λίγο-λίγο τις… στροφές τους. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως απ’ τις αρχές της εβδομάδας (και) ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανεβαίνει επί καθημερινής βάσεως στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ στο Μαρούσι κι έχει συνεχή συνεργασία με τον Νίκο Λυμπερόπουλο πάνω στα μεταγραφικά (κι όχι μόνο) ζητήματα.

Με κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ποιοτικά ρόστερ που θα έχει 17-18 παίκτες πρώτης επιλογής, οι οποίοι θα «μάχονται» από κοινή αφετηρία για μία θέση στην ενδεκάδα, συν τους «μικρούς» (Χατζηγιοβάνη, Ευαγγέλου, Στάικο, Μίγγο, Πίσπα, Μπουζούκη) που θα μπαίνουν ακόμη πιο σταθερά την επόμενη χρονιά στην αγωνιστική «εξίσωση».

Πάμε λίγο να σταχυολογήσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο «πράσινο»… τραπέζι:

1. ΠΑΕΙ ΓΙΑ «ΚΛΩΝΑ» ΣΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ

Στηνενίσχυση της επιθετικής γραμμής του «τριφυλλιού» όλο το βάρος έχει πέσει στην παρούσα φάση πάνω στην παραμονή του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Οι επαφές του «Λύμπε» με τη Λανς και την πλευρά του παίκτη είναι καθημερινή και σε πολύ καλό επίπεδο ωστόσο, ακόμη δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει τελική συμφωνία. Η γαλλική ομάδα έχει λίγο πιο «τσιμπημένες» αξιώσεις απ’ αυτές που είχε οριοθετήσει στο μπάτζετ του ο Παναθηναϊκός κι επ’ αυτού διαπραγματεύεται σταθερά ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», προκειμένου να φτάσει σ’ ένα ποσό που θα «γεφυρώσει» τη διαφορά.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στις εξελίξεις (και) με την πλευρά του «Κλώνα» διότι ο μάνατζέρ του έχει επικεντρωθεί σ’ ένα μεγάλο μεταγραφικόdealενός άλλου πελάτη του κι έχει πάει λίγο πιο πίσω το θέμα του ομογενούς επιθετικού. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη συγκρατημένη αισιοδοξία και η αίσθηση πως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και θα βρεθεί μια φόρμουλα που θα καλύπτει όλες τις πλευρές, ούτως ώστε να συνεχίσει ο Κλωναρίδης στον Παναθηναϊκό και τα επόμενα χρόνια.

Πλην του «Κλώνα» ωστόσο, οι «πράσινοι» κινούνται στην αγορά και για άλλον «κυνηγό». Έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ τον Κλωναρίδη, πιο «καθαρό» φορ περιοχής και ήδη έχουν εντοπίσει τον «βασικό» στόχο τους, αλλά και την «εναλλακτική» επιλογή τους. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει (όσο κι αν το… μυαλό ορισμένων πάει αυτομάτως εκεί) πως υπάρχει «θέμα» με τον Μπεργκ. Η κινητικότητα που υπάρχει γύρω απ’ τον δεύτερο «κυνηγό» που αναζητεί ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ «συνδέεται» και ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον Σουηδό, αλλά αφορά την όσο το δυνατόν πιο ποιοτική πλαισίωση της επιθετικής γραμμής με ακόμη έναν παίκτη, που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ τους υπάρχοντες και θα συμπληρώσει τους Μπεργκ, Μολίνς, Κλωναρίδη στη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού».

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως έχει ήδη αποχωρίσει ο Λέτο, ενώ στην εξίσωση της επόμενης σεζόν δεν… υπάρχει Ρινάλντι. Κι ως εκ τούτου θα χρειαστεί ακόμη ένας επιθετικός, για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή πληρότητα στην «πράσινη» επίθεση. Αν δε, υπάρξει… ανατροπή σκηνικού και δεν προχωρήσει το θέμα της παραμονής του Κλωναρίδη (κάτι που επί του παρόντος δεν «παίζει» ως πιθανότητα), τότε ο Παναθηναϊκός θα ψάξει και για δεύτερο επιθετικό, με χαρακτηριστικά που θα ομοιάζουν με αυτά του ομογενή άσου (γρήγορο, περιφερειακό επιθετικό, με δυνατότητα να παίξει τόσο πίσω απ’ τον Μπεργκ, όσο και στα άκρα εάν χρειαστεί).

2. ΓΙΑΤΙ «ΚΟΠΗΚΕ» Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Η επιλογή των Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη να «κόψουν» τον Νίκο Μαρινάκη απ’ το ρόστερ της επόμενης σεζόν και να μην προχωρήσουν σε ανανέωση του συμβολαίου του, για πολλούς ήταν λίγο… αιφνιδιαστική. Κι αυτό, διότι ο Ηρακλειώτης αμυντικός με την αξιοπρεπέστατη και σταθερή παρουσία του (ειδικά) στα πλέι-οφ –τόσο σαν αμυντικός μέσος όσο και σαν δεξιός μπακ- έδειξε πως θα είχε θέση στο δυναμικό της νέας χρονιάς, ως μία έξτρα λύση απ’ τον πάγκο και μία 16-17επιλογή στο ροτέισον.

Η απόφαση του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου εύκολη, αφού εκτίμησαν και με το παραπάνω τη συνολική παρουσία του 24χρονου άσου. Πάρθηκε ωστόσο, με πολύ αυστηρά αγωνιστικά κριτήρια και με άξονα τη συνολική και ποιοτική αναβάθμιση που θέλουν να υπάρξει στο «πράσινο» ρόστερ, τόσο στα άκρα της άμυνας, όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δύσκολη, πολύ δύσκολη απόφαση, που τη συζήτησαν για πολλές μέρες οι Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης, αλλά κατέληξαν πως έπρεπε να παρθεί…

3. Ο ΕΜΠΟΚΟΥ ΘΕΛΕΙ, Η ΚΙΕΒΟ… ΨΑΧΝΕΤΑΙ

Στο θέμα του «Πόλο» Εμποκού τώρα, ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει τα τελευταία 24ωρα. Πέρα από μία απόλυτα ειλικρινή κουβέντα που έγινε ανάμεσα στους δύο επικεφαλείς του αγωνιστικού του Παναθηναϊκού και στον Κονγκολέζο άσο, όπου του δόθηκαν εγγυήσεις για το οικονομικό της επόμενης σεζόν. Κουβέντα που «έψησε» τον 25χρονο άσο και πολλαπλασίασε την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα χρονιά, αφού (ανα)γνωρίζει πως στον Παναθηναϊκό θα έχει «εγγυημένο» ρόλο και σταθερή θέση, που θα του επιτρέψει να διατηρήσει και την παρουσία του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ο «Πόλο» λοιπόν θέλει (και με το παραπάνω), το θέμα όμως είναι η Κιέβο Βερόνα. Και το «έλλειμμα» επικοινωνίας που υπάρχει με την ιταλική ομάδα, η οποία ακόμη «ψάχνεται» και μοιάζει σαν να μην… ξέρει τι θέλει να κάνει με τον Κονγκολέζο άσο. Τεχνικό διευθυντή ή κάποιον που να δίνει γενικές κατευθύνσεις δεν έχει ακόμη η Κιέβο κι όλα περνούν απ’ το χέρι ενός οικονομικού διευθυντή και του προέδρου της Λούκα Καμπεντέλι, ο οποίος δεν είναι και ο πιο… εύκολος άνθρωπος για να επικοινωνήσει κανείς.

Οι δυσκολίες και οι πιθανότητες παραμένουν λίγες για τους «πράσινους», ωστόσο όσο ο «δίαυλος» ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει ανοικτός κι όσο δεν υπάρχει άλλος «ενδιαφερόμενος» για τον Εμποκού, τόσο αυξάνονται οι… φωνές που δεν αποκλείουν μέσα στον Ιούλιο να βρεθεί η φόρμουλα και να επιστρέψει ο Κονγκολέζος άσος ως δανεικός στο «τριφύλλι». Εως τότε πάντως, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί δεδομένα (και) για άλλονwingerκαι θα περιμένει τις εξελίξεις με τον Εμποκού…

News 24/7

24MEDIA NETWORK