Το μπαστούνι του Ταμπάρες έχει τη δική του ιστορία...

Ο "δάσκαλος" Όσκαρ Ταμπάρες εμφανίζεται στα ματς κρατώντας ένα μπαστούνι. Όχι, δεν έχει πάθει κάποιο ατύχημα ούτε λόγω γηρατειών. Πρόκειται για κάτι άλλο που ο σπουδαίος προπονητής δεν γουστάρει και τόσο να το συζητάει. Έχει μιλήσει ελάχιστα για το πρόβλημά του και πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι...

Το μπαστούνι του Ταμπάρες έχει τη δική του ιστορία...

Ο Όσκαρ Ταμπάρες δεν έχει πάθει ατύχημα!

Το μπαστούνι τον βοηθά διότι πάσχει από το σύνδρομο "Γουίλιαμς Μπερ".

Στα 71 του χρόνια ο "δάσκαλος" όπως τον αποκαλούν την Ουρουγουάη, ταλαιπωρείται από την προαναφερθείσα διαταραχή. Πρόκειται για ένα νόσημα που επηρεάζει το ανοσοποιητικό και μέσω αυτού "χτυπάει" στα νεύρα.

Συνέπεια του συνδρόμου είναι ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση στα άκρα του, ενώ σε πιο βαριές περιπτώσεις οι αναπνευστικοί μύες δεν λειτουργούν νορμάλ, γεγονός που στέλνει τον προσβληθέντα άμεσα στην ΜΕΘ.

Στην περίπτωση του Όσκαρ Ταμπάρες μιλάμε για έναν πραγματικό ήρωα.

Ο 71χρονος μπορεί να χρησιμοποιεί μπαστούνι στους αγώνες και αμαξίδιο στις προπονήσεις, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να μιλάει γι' αυτό και " ...οταν είσαι προπονητής γνωρίζεις πως κρίνεσαι από τα αποτελέσματα. Όσο λειτουργεί το μυαλό μου θα είμαι εδώ.

Υπάρχουν μέρες που είμαι καλύτερα και μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και κάποιες άλλες που δεν έχω δυνάμεις. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να επηρεάσει την δουλειά μου και την σχέση μου, με τους παίκτες..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK