Τα πιο περίεργα φρούτα που έχουν εκτοξευθεί σε παίκτες ή προπονητές

Προπονητής της Championship έγινε στόχος λάχανου που εκτοξεύτηκε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν το πιο περίεργο φρούτο ή λαχανικό που 'χει εκτοξευθεί από τις εξέδρες με προορισμό παίκτη ή τεχνικό.

Τα πιο περίεργα φρούτα που έχουν εκτοξευθεί σε παίκτες ή προπονητές
YOUTUBE

Την Τετάρτη 3/10 η Aston Villa αντιμετώπισε την Preston για το Championship. Το αποτέλεσμα ήταν 3-3 και τα πυρά των οπαδών δέχθηκε ο προπονητής Steve Bruce. Όπου "πυρά" δεν εννοώ μόνο λεκτική επίθεση και απαίτηση για απόλυση, αλλά και ένα λάχανο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα και έπεσε πάνω του.

H Guardian άδραξε την ευκαιρία για να βρει τι άλλα λαχανικά ή/και φρούτα έχουν πετάξει οπαδοί σε ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Τα πιο περίεργα φρούτα που έχουν εκτοξευθεί σε παίκτες ή προπονητές

Στη φωτογραφία βλέπετε γογγύλια που λέγονται και brassica rapa και ανήκει στην οικογένεια του λάχανου. Κατάγεται από τη Σιβηρία, έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μεταξύ άλλων περιεκτικότητα σε βιταμίνη C διπλάσια από αυτή του πορτοκαλιού. Το 1995 τα 'έφαγε' ο Graham Taylor μετά ήττα (1-5) των Bolton Wanderers από τους Wolves. Για την ακρίβεια, οπαδός πέταξε τρία τεμάχια, αλλά στόχο δεν βρήκαν.

Αντίθετα, τη σεζόν 1993-94 τα μανταρίνια που προορίζονταν για τον Ian Branfoot, προπονητή των Saints βρήκαν στόχο. Ήταν η αρχή του τέλους του εν λόγω τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

Τον Απρίλιο του 2013 στο ντέρμπι Mjällby-Djurgården του σουηδικού πρωταθλήματος διεκόπη όταν ο Gbenga Arokoyo (της γηπεδούχου ομάδος) δέχθηκε αχλάδι στο στομάχι, όπως πανηγύριζε γκολ της ομάδας του στο 37' (δες την κεντρική φωτογραφία). Το ματς το πήρε στα χαρτιά η Mjällby.

Το πιο σύνηθες φρούτο που πέφτει από εξέδρες για τον πλέον λάθος λόγο (που αφορά τον ρατσισμό) είναι η μπανάνα. Τα εν λόγω περιστατικά είναι πάρα πολλά. Μόνο ένας όμως, την πήρε στα χέρια του, τη ξεφλούδισε και την έφαγε: ο Dani Alves, το 2012, ως παίκτης της Barcelona, στο Madrigal. Η Villarreal πλήρωσε 12.000 πρόστιμο.

Η συνήθεια των οπαδών της Chelsea

Για τρεις δεκαετίες φαν των 'μπλε' πήγαιναν στο γήπεδο, με σέλερι στις τσέπες τους. Όταν το ένιωθαν, το εκτόξευαν στον αγωνιστικό χώρο. Το 2007 τρεις τιμωρήθηκαν για αυτή τη ρίψη σε παίκτες των Spurs, σε ματς για το FA Cup. Το 2007 στόχος σέλερι έγινε ο Cesc Fàbregas -τότε παίκτη της Arsenal-, στον τελικό του League Cup.

Εν τω μεταξύ, για κάποιον αδιανόητο λόγο οι φίλαθλοι της Watford έβαζαν στο γήπεδο διάφορα φρούτα και λαχανικά, το 2007, στο πλαίσιο καμπάνιας που είχαν ονομάσει "five-a-day awaydays" (τύπου "ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, με πέντε μερίδες διαφορετικών φρούτων ή/και λαχανικών, την κάθε ημέρα). Μεταξύ αυτών που πετούσαν ήταν καρπούζια, κολοκυθάκια, τζίντζερ, καρότα, λεμόνια, μπρόκολα και μελιτζάνες. Ό,τι δηλαδή, είχε ο μπαχτσές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK