Ο Σνάιντερ μετέτρεψε τα φιστίκια σε σκάφος 100 εκατομμυρίων

Από τα (ληγμένα) φιστίκια στο (υπερ)γιότ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Νταν Σνάιντερ, ιδιοκτήτης των Ρέντσκινς, έμαθε να κερδίζει και να ξοδεύει χρήμα. Με αμφιλεγόμενες πρακτικές.

Washington Redskins owner Daniel Snyder talks on a phone on the field before an NFL preseason football game against the Tampa Bay Buccaneers Thursday, Aug. 31, 2017, in Tampa, Fla. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Washington Redskins owner Daniel Snyder talks on a phone on the field before an NFL preseason football game against the Tampa Bay Buccaneers Thursday, Aug. 31, 2017, in Tampa, Fla. (AP Photo/Phelan M. Ebenhack) AP PHOTO/PHELAN M. EBENHACK

Τον Νταν(ιελ) Σνάιντερ θα τον έχεις ακουστά, αν ασχολείσαι με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση, μάθε πως πρόκειται για έναν δισεκατομμυριούχο Αμερικανό επιχειρηματία, αμφιλεγόμενων πρακτικών, που 'θησαύρισε' από πιτσιρικάς (δουλεύοντας από την κρεβατοκάμαρα των γονιών του) και σήμερα με προσωπική περιουσία 2.2 δισ. δολαρίων έχει εισέλθει (σύμφωνα με τη λίστα του Forbes) στους πρώτους 400 της λίστας των πιο πλούσιων του πλανήτη.

Ο Σνάιντερ μετέτρεψε τα φιστίκια σε σκάφος 100 εκατομμυρίων

Ευρέως γνωστός 54χρονος από το Σίλβερ Σπρινγκ του Μέριλαντ έγινε κυρίως το 1999 όταν εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Ουάσινγκτον Ρέντσκινς έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ύστερα από το θάνατο του Τζακ Κεντ Κουκ. Εκείνη την εποχή επρόκειτο για την πιο δαπανηρή αγοραπωλησία αθλητικού οργανισμού της ιστορίας.

Σε αυτά τα 20 χρόνια έχει διχάσει ουκ ολίγες φορές με τις πρωτοβουλίες του, φροντίζοντας να προσφέρει συνεχώς αφορμές για κουβέντα και αντιπαράθεση. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα της πρωτεύουσας.

Τα επιχειρηματικά έντυπα έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την προσωπικότητά του και τον τρόπο που προσπαθεί να κερδίσει (ή να γλιτώσει) χρήμα. Αν ψάξεις θα βρεις πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν το προφίλ ενός γι' άλλους φιλοχρήματου και γι' άλλους πανούργου επιχειρηματία.

Είναι χαρακτηριστικό πως απ' όταν ανέλαβε τη διοίκηση των Ρέντσκινς επέβαλε εισιτήριο 10 δολαρίων και άλλα 10 για το πάρκινγκ σε όποιον ήθελε να παρακολουθήσει την προπόνηση.

Ακόμη το 2006 στα κυλικεία του γηπέδου πωλούνταν σακουλάκια με φιστίκια που είχαν συσκευαστεί για συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία. Η οποία, όμως, είχε κλείσει 1 χρόνο πριν! Όπως επίσης είχε δώσει εντολή για τη λειτουργία καταστήματος πώλησης καπνού μέσα στο 'FedEx Field', μολονότι το κάπνισμα απαγορεύεται στους δημόσιους χώρους!

Αφήστε που ζητούσε αντίτιμο για τη ραδιοφωνική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των Ρέντσκινς, έχοντας προηγουμένως αγοράσει τη συχνότητα

Για να μην φτάσουμε στο γεγονός πως ανάγκαζε όσους υπαλλήλους δούλευαν γι' αυτόν να υπογράφουν δήλωση πως δεν πρόκειται ποτέ να τον μηνύσουν, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο μέλλον. Ή ότι οδήγησε σε οικονομική ζημιά 122 εκατομμυρίων τον Μπιλ Γκέιτς.

Έχει και σκάφος. Πάμε μια βόλτα;

Αυτός ο τύπος έγινε γνωστό πως προχώρησε στην αγορά ενός υπερπολυτελούς σκάφους, 93 μέτρων! Αντικαθιστώντας το προηγούμενο, το παλιό, των μόλις 68. Γι' αυτό το σκοπό μάλιστα εκταμίευσε από το λογαριασμό του 100 εκατομμύρια δολάρια.

Την πλωτή 'βίλα' του ο Σνάιντερ, με το όνομα Lady S, φρόντισε να την εξοπλίσει με ό,τι πιο σύγχρονο και χλιδάτο κυκλοφορεί στην αγορά. Όπως, μεταξύ άλλων, η κινηματογραφική αίθουσα 12 θέσεων με οθόνη IMAX. "Ήταν η κύρια απαίτησή του", ανέφερε πηγή από την κατασκευάστρια εταιρία.

Το κόστος της καμπυλωτής οθόνης ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Διότι θα έπρεπε να μεταβληθούν οι συνθήκες τοποθέτησης. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να εξασφαλιστεί πως ο ήχος των μηχανών δεν θ' ακούγεται στην αίθουσα προβολής και ο ήχος του σινεμά δεν θα ενοχλεί όσους ξεκουράζονται στις καμπίνες.

Δύσκολη που είναι η ζωή...

Photo credits: AP Photo/Phelan M. Ebenhack

News 24/7

24MEDIA NETWORK