Τα videos 'καίνε' τον ιδιοκτήτη των Patriots

O ιδιοκτήτης των New England Patriots, Ρόμπερτ Κραφτ εμφανίζεται σε videos να επισκέπτεται δυο φορές spa, παραμονή και ανήμερα του τελικού της περιφέρειας AFC και πληρώνει μεγάλα ποσά, μετά το πέρας των υπηρεσιών που είχε λάβει.

Τα videos 'καίνε' τον ιδιοκτήτη των Patriots

Η Kraft Group έχει ως moto το "Α Family of Businesses". Ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, είναι όμιλος με ιδιωτικές επιχειρήσεις επαγγελματικών σπορ, μεταποιήσεων και ανάπτυξης ακινήτων, με δραστηριότητα σε 90 χώρες και 10.000 υπαλλήλους. Tα έσοδα για το 2017 έφτασαν στα 4.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο φάκελο υπάρχουν οι κυρίαρχοι του SuperBowl, New England Patriots και το γήπεδο τους (Gillette Stadium). Τα αρχηγεία είναι στο Φοξμπόροου της Μασαχουσέτης, γενέτειρα του ιδιοκτήτη του κολοσσού, Ρόμπερτ Κραφτ.

Ricki Noel Lander, left, and New England Patriots Owner and CEO Robert Kraft arrives at the 58th annual Grammy Awards at the Staples Center on Monday, Feb. 15, 2016, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Ricki Noel Lander, left, and New England Patriots Owner and CEO Robert Kraft arrives at the 58th annual Grammy Awards at the Staples Center on Monday, Feb. 15, 2016, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Ο Κραφτ ήταν παντρεμένος με την Μάιρα, από το 1963 έως το 2011, όταν εκείνη πέθανε από καρκίνο στις ωοθήκες. Τον Ιούνιο του 2012 προέκυψαν φήμες που ήθελαν τον δισεκατομμυριούχο να έχει συνάψει σχέσεις με την -κατά 39 χρόνια μικρότερη του- Ρίκι Νοέλ Λάντερ, ηθοποιό, σχεδιάστρια, επιχειρηματία και μοντέλο. Η εν λόγω έγινε μητέρα το χειμώνα του 2017, με τον Κραφτ να αρνείται πως είναι ο πατέρας.

Η σχέση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δηλαδή, συνεχιζόταν μέχρι και την ημέρα της κατάκτησης του SuperBowl, καθώς εμφανίστηκαν μαζί στο πάρτι για τα επινίκια. Mέχρι εκεί φτάνουν τα ντοκουμέντα.

Γιατί όμως, στο λέω αυτό.

Ο Κραφτ συνελήφθη την Παρασκευή 22/2 στη Φλόριντα και του απευθύνθηκαν δυο κατηγορίες άγρας ιερόδουλης. Η σύλληψη του άνηκε στο ευρύτερο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας που έκαναν οι αρχές, για εμπορία ανθρώπων, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Ήταν ένας από τους εκατοντάδες συλληφθέντες, με την έρευνα να αφορά και λουκέτο σε 10 spa.

Ο ιδιοκτήτης των Patriots ήταν μέσα στο spa, στο οποίο εισέβαλαν οι αρχές και μολονότι συνελήφθη για πταίσματα, οι γενικότερες πληροφορίες που προέκυψαν εκείνη την ημέρα από την επιχείρηση, είναι ανησυχητικές.

Σύμφωνα με τον Σερίφη, Ουίλιαμ Σνάιντερ οι υπεύθυνοι του spa κατηγορούνται πως έφεραν τις κοπέλες που δούλευαν στο χώρο, από την Ασία, εκβιάζοντας τες να κάνουν σεξουαλικές χάρες στους πελάτης. Κοιμούνταν μέσα στον ίδιο χώρο, πάνω στα κρεβάτια για το μασάζ.

Ο Κραφτ αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με παράνομη πράξη, μόνο που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Forbes υπήρχαν videos που αποδεικνύουν ότι πλήρωσε για να κάνει σεξ με μια από τις εργαζόμενες.

Τα ξημερώματα αυτά τα ντοκουμέντα 'κυκλοφόρησαν'. Δείχνουν τον Κραφτ να επισκέπτεται το spa παραμονή έως και ανήμερα του αγώνα των Patriots, για τον τίτλο της περιφέρειας (AFC).

Ο 77χρονος κατέφθασε στο Orchids of Asia Day Spa, το απόγευμα τις 19ης του Γενάρη -με τον σοφέρ του. Μπήκε, έκανε ό,τι έκανε, έφυγε και επέστρεψε 17 ώρες αργότερα, για δεύτερο γύρο. Στα videos φαίνεται πως ενεπλάκη σε σεξουαλικές πράξεις και μετά έδωσε ένα 'μεγάλα' νομίσματα -100 δολαρίων.

Για έναν πολίτη, αυτά τα πταίσματα έχουν ως συνέπεια μικρό πρόστιμο και 100 ώρες κοινωνικής εργασίας, συν την παρουσία σε μαθήματα που διδάσκουν τους κινδύνους της πορνείας, μαζί και πόσο συχνά η πορνεία συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση. Μόνο που ο Κραφτ είναι και ιδιοκτήτης οργανισμού του NFL.

Η λίγκα του football είχε εκδώσει από την Παρασκευή ανακοίνωση Τύπου, στην οποία ανέφερε ότι “ είμαστε ενήμεροι για την έρευνα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις”.

Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα, θα ζήσεις τις συνέπειες του πειθαρχικού κώδικα της λίγκας. Αυτός -μεταξύ άλλων- αναφέρει τα εξής:

Είναι προνόμιο να είσαι μέρος της Νational Football League. Όλοι όσοι ανήκουν στη λίγκα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που είναι επιζήμιες για την ακεραιότητα της λίγκας και την εμπιστοσύνη του κοινού σε αυτή. Αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες, τους προπονητές, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους υπαλλήλους του γραφείου.

Η προϊστορία των 'άταχτων' ιδιοκτητών οργανισμών του ΝFL

Το Σεπτέμβριο του 2014 ο ιδιοκτήτης των Indianapolis Colts, Τζι Άιρσεϊ τιμωρήθηκε με έξι μήνες και πρόστιμο 500.000 δολάρια, αφότου δήλωσε ένοχος σε πταίσμα -οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πιο πρόσφατα, ο ιδιοκτήτης των Carolina Panthers, Τζέρι Ρίτσαρντσον κλήθηκε να πουλήσει την ομάδα, μετά τους ισχυρισμούς για παραπτώματα στο χώρο εργασίας -σεξουαλικού και φυλετικού χαρακτήρα.

Τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 2.75 εκατ. δολ. “χρήματα που δόθηκαν στην ενίσχυση της δουλειάς που κάνουν οι οργανισμοί, για να αντιμετωπίσουν θέματα που αφορούν το φύλο και τη φυλή εντός και εκτός χώρου εργασίας”.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK