Την έκανε με... ελαφρά ο αντιπρόεδρος του Τραμπ

Στην Ινδιανάπολη παίχτηκε το νέο (σοβαρό) επεισόδιο της διαμάχης για τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τι συνέβη και πώς αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την έκανε με... ελαφρά ο αντιπρόεδρος του Τραμπ

Το προκάλεσε ή όχι; Ο Μάικ Πενς ήξερε τι θα συμβεί όταν αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραβρεθεί στον αγώνα των Κολτς με τους 49ers για το πρωτάθλημα του αμερικάνικου φούτμπολ. Παρόλα αυτά επέλεξε να περάσει την πόρτα του "Lucas Oil Stadium" και ν' αποχωρήσει πριν από την έναρξή του!

Η αφορμή; Η επιλογή αρκετών παικτών του Σαν Φρανσίσκο, της ομάδας που έπαιζε πέρυσι ο πρωτοστάτης Κάπερνικ, να γονατίσουν στη διάρκεια της ανάκρουσης Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ δίνοντας συνέχεια σε μια διαμάχη που δεν μοιάζει να έχει τέλος.

Κατά τα στερεότυπα, ο ίδιος στάθηκε όρθιος και με το χέρι στην καρδιά. Κατόπιν όμως "πήρε των ομματιών του" και, μαζί τη σύζυγό του Κάρεν, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε αργότερα πως αυτός είχε ζητήσει από τον Πενς " να φύγει από το στάδιο αν κάποιος από τους παίκτες γονάτιζε δείχνοντας ασέβεια στη χώρα μας" και δήλωσε περήφανος " γι' αυτόν και τη δεύτερη κυρία"!

Και Πενς βέβαια, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση του, ανέφερε πως " την ώρα που τόσοι πολλοί Αμερικανοί εμπνέουν το έθνος μας με το θάρρος τους, την αποφασιστικότητα και την αντοχή τους, τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τη σημαία μας και όλα όσα μάς ενώνουν".

Την ίδια ώρα βέβαια κάποιοι, με τις απόψεις κυρίως δε τις πολιτικές τους σε διάφορα κοινωνικά θέματα, επιλέγουν να χωρίζουν τους Αμερικανούς σε δυο και τρεις κατηγορίες πολιτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK