Κέλεν Γουίνσλο: Πώς να (μην) καταστρέψεις τη ζωή σου

Υπήρξε υπερταλαντούχος παίκτης του αμερικάνικου φούτμπολ με συμβόλαιο 36 εκατομμυρίων. Πλέον είναι τρόφιμος φυλακών ως δημόσιος κίνδυνος εξαιτίας βιασμών και άλλων ασελγών πράξεων. Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Κέλεν Γουίνσλο.

Κέλεν Γουίνσλο: Πώς να (μην) καταστρέψεις τη ζωή σου
HAYNE PALMOUR/SAN DIEGO UNION-TRIBUNE VIA AP, POOL

Απρίλιος 2004. Οι Κλίβελαντ Μπράουνς έχουν την έκτη επιλογή στο ντραφτ του NFL και από τη δεξαμενή των υποψήφιων νεόκοπων αστέρων του αμερικάνικου φούτμπολ επιλέγουν ένα παιδί από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια που είναι ήδη άνδρας. Ο Κέλεν Γουίνσλο ο Β' δεν έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Είναι παρόλα αυτά ένας ολοκληρωμένος παίκτης, ύψους 193 εκατοστών, για το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι έχει διαπρέψει από τη θέση του tight end μετρώντας στη δεύτερη και πιο αποδοτική σεζόν του στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα 57 υποδοχές της μπάλας, 726 γιάρδες και 8 touchdowns.

Kellen Winslow, a tight end from Miami, gets a hug from an unidentified man after being selected by the Cleveland Browns in the first round, sixth overall, in the NFL draft Saturday, April 24, 2004 in New York. (AP Photo/John Marshall Mantel)
Kellen Winslow, a tight end from Miami, gets a hug from an unidentified man after being selected by the Cleveland Browns in the first round, sixth overall, in the NFL draft Saturday, April 24, 2004 in New York. (AP Photo/John Marshall Mantel) AP PHOTO/JOHN MARSHALL MANTEL

AP Photo/John Marshall Mantel

Φεβρουάριος 2009. Ο Κέλεν Γουίνσλο ο Β' παραχωρείται με ανταλλαγή από τους Μπράουνς στους Μπουκανίερς της Τάμπα Μπέι και υπογράφει συμβόλαιο νέο συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών έναντι 36.1 εκατομμυρίων συνολικά (τα 20.1 εκ των οποίων εγγυημένα βρέξει-χιονίσει). Ένα συμβόλαιο που ήταν το υψηλότερο που έχει δοθεί ποτέ ως τότε σε παίκτη της δικής του θέσης και προβλεπόταν να φτάσει τα 42.1 εκατομμύρια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μάρτιος 2019. Ο Κέλεν Γουίνσλο ο Β', προτού καν κλείσει τα 36 χρόνια του, βρίσκεται (από τη Δευτέρα) έγκλειστος στη φυλακή του Σαν Ντιέγκο, κατηγορούμενος για σεξουαλικής φύσεως παραβατική συμπεριφορά. Δεν ήταν η πρώτη φορά, όντας ελεύθερος με αναστολή, με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτό το αίτημα γι' αποφυλάκιση με εγγύηση και τουλάχιστον κατ' οίκον περιορισμό, μολονότι ο ίδιος αρνήθηκε όσα του προσάπτονται.

Ο Κέλεν Γουίνσλο ο Β' είναι το απόλυτο αντι-παράδειγμα για κάθε νέο προικισμένο παιδί και potential ασύγκριτα υψηλότερο από κάθε άλλο της ηλικίας του, το οποίο καταφέρνει ν' αγγίξει τον ουρανό, αλλά πέφτει απότομα στα τάρταρα. Χωρίς να φορά αλεξίπτωτο.

Το ημερολόγιο της ζωής του:

⬇ Όταν το 2004 έγινε επαγγελματίας σύναψε συνεργασία με το γραφείο των αδερφών Καρλ και Κέβιν Πόστον. Δύο επιτυχημένων, αλλά αμφιλεγόμενων για τις πρακτικές τους ατζέντηδων, των οποίων οι σχέσεις με την Ένωση των επαγγελματιών παικτών και αρκετές ομάδες είχαν προ πολλού διαρραγεί εξαιτίας του τρόπου που χειρίζονταν τις συμφωνίες. Ο Καρλ μάλιστα είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών από τη λίγκα.

⬇ Μετά τα πρώτα 2 παιχνίδια του με το Κλίβελαντ υπέστη κάταγμα στην περόνη στο δεξί πόδι, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και έχασε όλη τη ρούκι σεζόν του στο NFL. Μαζί 5.3 εκατομμύρια που προβλέπονταν από το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του.

⬇ Ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 2005, κι ενώ προερχόταν από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, καβάλησε τη μοτοσικλέτα του, μια Suzuki GSX-R750, για να κάνει βόλτα στο Γουεστλέικ του Κλίβελαντ και, χωρίς να μαθευτεί το πώς (αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών ή όχι), έπεσε και σμπαράλιασε το γόνατό του. Η ζημιά εντοπίστηκε στο πρόσθιο χιαστό, με αποτέλεσμα το συμβόλαιο του να 'παγώσει' διότι τραυματίστηκε εκτός γηπέδου. Έξι εβδομάδες αργότερα η ανοικτή πληγή θα προσβληθεί από σταφυλόκοκκο και η λοίμωξη θα καθυστερήσει την αποθεραπεία κατά 6 εβδομάδες.

⬇ Τον Οκτώβριο του 2006 έχασε τον μικρότερο αδερφό του Τζάστιν από αίτια που δεν διευκρινίστηκαν. Βρέθηκε αναίσθητος από τη μητέρα τους και ξεψύχησε πριν το ασθενοφόρο προλάβει να τον μεταφέρει στην κλινική.

Κέλεν Γουίνσλο: Πώς να (μην) καταστρέψεις τη ζωή σου
AP PHOTO/REINHOLD MATAY

AP Photo/Reinhold Matay

⬇ Αφού έπαιξε δύο 'γεμάτες' σεζόν με πολύ καλά νούμερα που συνδυάστηκαν με το πρώτο επαγγελματικό touchdown του, μπήκε ξανά στο χειρουργείο για την αποκατάσταση ενός χόνδρου, κατάλοιπο του ατυχήματος που είχε το 2005, αλλά μολύνθηκε ξανά. Οξύθυμος ως χαρακτήρας, ήρθε σε ανοικτή ρήξη με τους ιθύνοντες των Μπράουνς και τέθηκε στο περιθώριο. Επανήλθε σύντομα, αλλά δόθηκε με ανταλλαγή τον Φλεβάρη του 2009.

⬇ Η περιπέτειά του στους Μπουκανίερς άρχισε παραγωγικά, αλλά το γεγονός πως ούτε το 2010 ούτε 2011, εξασφαλίστηκε η είσοδος στα πλέι οφ επηρέασε την παρουσία του στο ρόστερ. Ενημερώθηκε ότι αποτελεί κομμάτι του αναπροσαρμοσμένου σχεδίου και πως είτε θ' αποδεσμευτεί είτε θα δοθεί ανταλλαγή.

⬇ Κατάληξε στους Σίχοκς του Σιάτλ, μια χρονιά προτού κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά αποδεσμεύτηκε πριν από την έναρξη της σεζόν, γιατί αρνήθηκε να 'κουρέψει' τις ετήσιες απολαβές του.

⬇ Δουλειά βρήκε γρήγορα, γιατί ήταν καλός παίκτης. Στους Νιου Ίνγκλαντ Πέιτριοτς του ( κατηγορούμενου μέσα από videos που τον 'καίνε' για σεξ επ' αμοιβή) Ρόμπερτ Κραφτ, αλλά έπαιξε μόνο 1 ματς φεύγοντας ύστερα από εννέα ημέρες.

⬇ Οι Τζετς της Νέας Υόρκης, αφού πρώτα τον δοκίμασαν για τρεις ημέρες, τού προσέφεραν τη φρέσκια ευκαιρία επιστροφής που έψαχνε. Με συμβόλαιο ενός έτους τον Ιούνιο του 2013. Τον Οκτώβριο ελέγχθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες βελτίωσης της απόδοσής του και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 4 αγώνων. Η ομάδα της Νέας Υόρκης δεν τον ανανέωσε μετά το πέρας της σύμβασης.

⬇ Τον Ιανουάριο του 2014 συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών (συνθετική μαριχουάνα) μέσα στο αυτοκίνητό του, μετά από καταγγελία γυναίκας που αυνανιζόταν. Απαλλάχθηκε υπό όρους, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να τον αθωώσει ολοκληρωτικά.

⬇ Τον Μάρτιο του 2016, μετά από 2.5 χρόνια απραξίας, διέρρευσε πως αναζητά τον τρόπο να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Μετείχε σε δοκιμαστικά τεστ των Πάκερς, αλλά δεν έπεισε το σταφ. Μοιραία, κατέληξε, να παίξει στη Spring League, μια ημιεπαγγελματική λίγκα.

Tampa Bay Buccaneers tight end Kellen Winslow (82) during the first quarter of an NFL football game in New Orleans, Sunday, Nov. 6, 2011. (AP Photo/Bill Haber)
Tampa Bay Buccaneers tight end Kellen Winslow (82) during the first quarter of an NFL football game in New Orleans, Sunday, Nov. 6, 2011. (AP Photo/Bill Haber) AP PHOTO/BILL HABER

AP Photo/Bill Haber

⬇ Τον Ιούνιο του 2018 συνελήφθη με την κατηγορία της διάρρηξης. Τον αναγνώρισε γείτονας που ειδοποίησε την αστυνομία, προτού διαφύγει μ' ένα μαύρο ΙΧ και εντοπιστεί αργότερα. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 δολαρίων μέχρι την τέλεση της δίκης.

⬇ Στις 14 Ιουνίου 2018 συνελήφθη με την κατηγορία της απαγωγής και του βιασμού δύο άστεγων γυναικών, μίας 54 και μίας δεύτερης 58 ετών (την οποία απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, αν μιλήσει). Τότε τέθηκε σε κατ 'οίκον περιορισμό με παρακολούθηση GPS μετά την καταβολή εγγύησης 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

⬇ Τον ίδιο μήνα αναδύθηκε στην επιφάνεια νέα υπόθεση βιασμού από το μακρινό 2003, όταν φέρεται να ασέλγησε σε αναίσθητο κορίτσι 17 ετών. Ο ίδιος δεν είχε κλείσει τα 20.

⬇ Την περασμένη Δευτέρα, μετά από σχετική καταγγελία 77χρονης γυναίκας, τού απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε γυμναστήριο και επειδή, μετά την πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας, κρίθηκε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, τη στιγμή που είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, κρατήθηκε στις φυλακές του Σαν Ντιέγκο έως ότου δικαστεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Όπως υποστήριξε η καταγγέλουσα, ο Γουίνσλο, στο αρχικό φλερτ του οποίου δεν ενέδωσε, μπήκε στο τζακούζι φορώντας μόνο μια πετσέτα και την άγγιξε ερωτικά.

Η άποψη του γιατρού

Ο ψυχίατρος Μάικλ Λάντρον, ειδικός επί των αθλητικών θεμάτων, φιλοξενήθηκε σε δελτίο ειδήσεων προκειμένου να προσφέρει ιατρική προσέγγιση/προέκταση στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του Γουίνσλο. Ρωτήθηκε μήπως οι σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην επαγγελματία παίκτη έχουν κάποιο υπόβαθρο ή αν θα μπορούσαν ν' αποτελούν συνέπεια των τραυματισμών στο κεφάλι ενόσω ήταν ενεργός.

Former NFL football player Kellen Winslow Jr., second from right, stands behind lawyers Brian Watkins, third from right, and Harvey Steinberg, right, during his arraignment Friday, June 15, 2018, in Vista, Calif. The former tight end was arrested Thursday on charges of rape and other sex crimes, the day he was to appear in court on an unrelated burglary charge. (Hayne Palmour/San Diego Union-Tribune via AP, Pool)
Former NFL football player Kellen Winslow Jr., second from right, stands behind lawyers Brian Watkins, third from right, and Harvey Steinberg, right, during his arraignment Friday, June 15, 2018, in Vista, Calif. The former tight end was arrested Thursday on charges of rape and other sex crimes, the day he was to appear in court on an unrelated burglary charge. (Hayne Palmour/San Diego Union-Tribune via AP, Pool) HAYNE PALMOUR/SAN DIEGO UNION-TRIBUNE VIA AP, POOL

Hayne Palmour/San Diego Union-Tribune via AP, Pool

" Βλέπουμε ακανόνιστες συμπεριφορές, ανθρώπους αποστασιοποιημένους, καταθλιπτικούς, με παραισθήσεις, από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια. Ωστόσο οι πράξεις του Γουίνσλο δεν είναι συμβατές μ' αυτές τις διαγνώσεις", ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά στο 'News 8'.

Την ίδια στιγμή που ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την απειλή κάθειρξης μέχρι και 100 ετών για τετελεσμένα κακουργήματα, οι δικηγόροι του δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να παλεύουν για την αθώωσή του. Ακόμη κι αν καταφέρουν να γλιτώσουν τον πελάτη τους από μια τέτοια ποινή, ο Γουίνσλο θα έχει 'σωσεί' τον εαυτό του;

Κεντρική φωτογραφία: Hayne Palmour/San Diego Union-Tribune via AP, Pool

News 24/7

24MEDIA NETWORK