Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ έχει προτεραιότητες αξίας 71 εκ. δολαρίων

O Mάνι Πακιάο παρακαλάει τον Φλόιντ Μέιγουεδερ να τον αντιμετωπίσει, ρισκάροντας τη ζώνη και το αήττητο. Ο Αμερικανός δεν θα πάρει. Έχει άλλες δουλειές: πέντε αγώνες επίδειξης, για 71 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ έχει προτεραιότητες αξίας 71 εκ. δολαρίων

Στις αρχές του Φλεβάρη, η Gucci εμφάνισε μεταξύ των προϊόντων που υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της, αυτό.

Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ έχει προτεραιότητες αξίας 71 εκ. δολαρίων

Ή τουλάχιστον τότε έγινε το screenshot που είδαν πολλοί και αρκετοί ήταν εκείνοι που εκνευρίστηκαν. Ένας από τους πρώτους, από αυτούς που αντέδρασαν πιο έντονα ήταν ο Τ.Ι. (γυρίζει και στο Κλίφορντ Τζόζεφ Χάρις), ράπερ και ηθοποιός. Ο λόγος του εκνευρισμού έγκειτο στο ότι το πουλόβερ παρέπεμπε σε μαύρο πρόσωπο. Ο 38χρονος έκανε και πρόταση για μποϊκοτάζ, την οποία στήριξε αμέσως ο 50 Cent, κατ' αυτόν τον τρόπο.

Ο οίκος μόδας τοποθετήθηκε άμεσα, ζητώντας συγγνώμη μέσω σχετικής ανακοίνωσης στην οποία αναγνώρισε πως δεν σεβάστηκε πολιτιστικές και φυλετικές ευαισθησίες. Επίσης, απέσυρε το προϊόν από το ηλεκτρονικό μαγαζί της.

Ήταν όμως, αργά: ο Φλόιντ Μέιγουεδερ είχε ήδη πλακωθεί με τον ράπερ.

Ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον εκατομμυριούχο πρώην πυγμάχο να στηρίξει το μποϊκοτάζ. Η απάντηση ήταν η εξής.

Δεν είμαι follower. Kάνω μόνο ό,τι θέλω να κάνω

Ακολούθησε η κυκλοφορία ενός track του T.I., του οποίου το video 'ανοίγει' με αυτήν την εικόνα.

Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ έχει προτεραιότητες αξίας 71 εκ. δολαρίων

Ο τίτλος είναι το γεμάτο αγάπη “Fuck Nigga” και μεταξύ των στίχων, υπάρχει το “ damn, πρέπει να είναι χάλια να είσαι γ... nigga. Ένας παλιοάπληστος μ... nigga που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Έχει τη δόξα, έχει τον πλούτο, αλλά οι άνθρωποι περνούν δύσκολα. Εσύ ποιον βοήθησες;”.

Φυσικά και υπήρξε και άλλο επεισόδιο, με τον Μέιγουεδερ να λέει ότι “ ξέρω πολύ καλά πως υπάρχει ρατσισμός. Έχω φίλους από όλους τους δρόμους της ζωής. Και πιστεύω στο Black Lives Matter. Η νοοτροπία μου ωστόσο, είναι να σου πω να βγεις εκεί έξω, να ζήσεις τη ζωή σου και να είσαι χαρούμενος και θετικός”.

Ολοκλήρωσε με την εξής απορία: “Γιατί δεν μποϊκοτάρει κανείς τους ράπερ που προωθούν τη χρήση ναρκωτικών, τις δολοφονίες και τη σεξουαλική ανηθικότητα;”.

Ο πρώτος πυγμάχος -της ιστορίας- του οποίου η αξία έφτασε στο 1.000.000.000 δολ. είχε να ασχοληθεί με άλλα πράγματα: τη συμφωνία του για πέντε 'φιλικούς' αγώνες (ή αν προτιμάς 'αγώνες επίδειξης') που θα δώσει μέσα στο έτος.

Όχι, δεν επιστρέφει επισήμως, μολονότι τον παρακαλάει ο Μάνι Πακιάο -για να του πάρει τη ζώνη και να του 'σπάσει' το αήττητο που βρίσκεται στο 50-0.

Αυτό που κάνει είναι να αυξάνει την περιουσία του, με το deal να αφορά 71.615.000 ευρώ και τη διαγραφή του εξευτελιστικού αγώνα που έδωσε με τον Ιάπωνα kickboxer Τενσίν Νασουκάγουα -τον οποίον εξολόθρευσε σε λίγα λεπτά, παρ' όλα αυτά πήρε και τα 8 εκατομμύρια ευρώ που είχε συμφωνήσει, για αγώνα όμως που θα 'χε τρεις γύρους.

Japanese kickboxer Tenshin Nasukawa lies on the mat after being knocked out by Floyd Mayweather Jr. during first round of their three-round exhibition match on New Year's Eve, at Saitama Super Arena in Saitama, north of Tokyo, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Koji Sasahara)
Japanese kickboxer Tenshin Nasukawa lies on the mat after being knocked out by Floyd Mayweather Jr. during first round of their three-round exhibition match on New Year's Eve, at Saitama Super Arena in Saitama, north of Tokyo, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Koji Sasahara) AP

Οι αγώνες επίδειξης είναι ένας εύκολος τρόπος να βγάλω γρήγορο χρήμα, χωρίς κάποιο ρίσκο για την υγεία μου. Το θέμα είναι να είσαι έξυπνος

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK