Συγκινητικός Ομπάμα: "Ο Άλι πάλεψε για όλους μας, ο κόσμος έγινε καλύτερος"

Τα συλλυπητήριά του για το χαμό του Μοχάμεντ Άλι έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα, περιγράφοντας ποιος ήταν γι' αυτόν.

Συγκινητικός Ομπάμα: "Ο Άλι πάλεψε για όλους μας, ο κόσμος έγινε καλύτερος"

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το θάνατο του Μοχάμεντ Άλι και μ' ένα θερμό μήνυμά του εξήρε το μεγαλείο όχι του πυγμάχου, αλλά του ανθρώπου.

" Ο Μοχάμεντ Άλι ήταν ο Σπουδαιότερος. Αν τώρα τον ρωτούσες, θα σου έλεγε. Θα σου έλεγε πως ήταν δυο φορές ο σπουδαιότερος. Ότι είχε 'βάλει χειροπέδες σε αστραπή, έριξε κεραυνό στη φυλακή'.

Αυτό ωστόσο που έκανε τον Πρωταθλητή τον κορυφαίο - αυτό που πραγματικά τον ξεχώριζε από οποιονδήποτε άλλον - ήταν πως ο καθένας θα σου έλεγε σχεδόν το ίδιο πράγμα", ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είχε γνωρίσει προσωπικά τον Άλι, και συνέχισε σημειώνοντας πόσο επηρέασε όλο τον κόσμο η φυσιογνωμία του.

Έγραψε ακόμη πως ήταν " ένας άνδρας που πάλεψε γι' αυτό που ήταν σωστό. Ένας άνδρας που πάλεψε για μας. Στάθηκε δίπλα στον Κινγκ και στον Μαντέλα. Σηκώθηκε όταν ήταν δύσκολα. Μίλησε όταν άλλοι δεν το έκαναν. Η μάχη του εκτός του ρινγκ θα του κόστιζε τον τίτλο και τη δημόσια εικόνα του. Θα τον γέμιζε εχθρούς δεξιά και αριστερά, θα τον λοιδορούσαν, και σχεδόν θα φυλακιζόταν. Ωστόσο ο Άλι στήριξε την άποψή του. Και η νίκη του μας βοήθησε να έχουμε την Αμερική που βλέπουμε σήμερα".

Αναγνώρισε ότι είχε αδυναμίες, αλλά εξήγησε πως " το υπέροχο, μεταδοτικό, ακόμη και αθώο πνεύμα του τού χάρισε περισσότερος οπαδούς από εχθρούς - ίσως γιατί σε αυτόν ελπίζαμε να δούμε κάτι από τον εαυτό μας. Αργότερα, όταν οι φυσικές δυνάμεις του εξασθένισαν, έγινε ακόμη μια ακόμη πιο πανίσχυση δύναμη με στόχο την ειρήνη και τη συμφιλίωση στον κόσμο (...).

Είδαμε έναν ήρωα ν' ανάβει τη δάδα και να δίνει την σπουδαιότερη μάχη στην καριέρα του άλλη μία φορά. Μια μάχη απέναντι στην ασθένεια που ρήμαξε το κορμί του, αλλά δεν μπορούσε να κλέψει τη σπίθα από τα μάτια του.

Ο Μοχάμεντ Άλι συγκλόνισε τον κόσμο. Και γι' αυτό ο κόσμος είναι καλύτερος. Είμαστε όλοι καλύτεροι".

Στο instagram του Λευκού Οίκου αναρτήθηκε επίσης η εν λόγω φωτογραφία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι κορυφαίες ατάκες του Άλι
Παγκόσμιος θρήνος για τον Μοχάμεντ Άλι
Τα 10 κορυφαία αποφθέγματα του Μοχάμεντ Άλι

News 24/7

24MEDIA NETWORK