"Ο Τζόσουα είναι απατεώνας και μ......"

Τα γλυκά λόγια ανήκουν στον Τζάρελ Μίλερ, τον τύπο που θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο τριών ζωνών -στην κατηγορία βαρέων βαρών της πυγμαχίας-, Άντονι Τζόσουα στο 'ναό' του μποξ, το Madison Square Garden. Ο Αμερικανός τεκμηρίωσε την άποψη του.

"Ο Τζόσουα είναι απατεώνας και μ......"

Αν αναρωτιέσαι γιατί ασχολείται όλος ο πλανήτης με τους Τζάρελ Μίλερ και Άντονι Τζόσουα, θα σου μεταφέρω τι έγραψε το Hannibal Boxing.

British boxer Anthony Joshua attends a news conference to promote an upcoming fight against Jarrell Miller Tuesday, Feb. 19, 2019, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
British boxer Anthony Joshua attends a news conference to promote an upcoming fight against Jarrell Miller Tuesday, Feb. 19, 2019, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

> O Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua έχει ρεκόρ 22-0, με 21 νοκ άουτ και τους τίτλους σε WBA, IBF και WBO. Του ξέφυγε μία. Αυτή του WBC που ανήκει στον Ντιοντάι Ουάιλντερ.

Ο -Βρετανός με καταγωγή από τη Νιγηρία- Άντονι Τζόσουα έχει δώσει και τους 22 αγώνες -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τον 'έβγαλαν' στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο- στο Λονδίνο. Άρα πρόκειται για την πρώτη έξοδο.

Boxer Jarrell Miller listens during a news conference Tuesday, Feb. 19, 2019, in New York, to promote his upcoming fight against British boxer Anthony Joshua. (AP Photo/Frank Franklin II)
Boxer Jarrell Miller listens during a news conference Tuesday, Feb. 19, 2019, in New York, to promote his upcoming fight against British boxer Anthony Joshua. (AP Photo/Frank Franklin II) AP

> Ο Jarrell King “Βig Baby” Miller έχει ρεκόρ 23-0-1, με 20 νοκ άουτ.

Ο Μίλερ είναι από το Μπρούκλιν, με ρίζες από το Μπελίζ (ή Μπελίσε -ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής, έκτασης μόλις 22.966 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 380.000 κατοίκους).

Παρεμπιπτόντως, ο κάτοχος των περισσότερων τίτλων ΔΕΝ αντιμετωπίζει κάποιον από τους δυο που τον έχουν προκαλέσει πολλάκις.

Δηλαδή, τον Τάισον Φιούρι ή τον Ντιοντάι Ουάιλντερ. Αυτοί συμφώνησαν να τα ξαναπούν -μεταξύ τους-, μετά τον αγώνα του Δεκέμβρη, στην επιστροφή του Φιούρι στα ρινγκ έπειτα από 31 μήνες απουσίας. Αυτό το ματς είχε λήξει χωρίς νικητή, καθώς ο ένας κριτής έδωσε το W στον Φιούρι, ο άλλος στον Ουάιλντερ και ο τρίτος είδε ισοπαλία. Για αυτό και οι αθλητές αποφάσισαν ότι πρέπει να ξανασυναντηθούν.

Πριν καν οριστεί η μέρα και ο τόπος του αγώνα, ο Φιούρι υπέγραψε συμβόλαιο 92.000.000 ευρώ με το ESPN, για τις μεταδόσεις των αγώνων του στις ΗΠΑ. Υπέγραψε και άλλο, με το BT Sport για τις πέντε προσεχείς 'μάχες'.

Αυτές οι συμφωνίες δυσκολεύουν την προοπτική να δούμε ρεπετισιόν του αγώνα Φιούρι vs. Ουάιλντερ. Nα σου εξηγήσω.

Δεδομένου ότι ο Φιούρι συνεργάζεται πια με το ESPN και ο Ουάιλντερ έχει συνεργασία -μεταδόσεων των αγώνων του στις ΗΠΑ - με τη Showtime, οι αθλητές δεν μπορούν να βρεθούν στο ίδιο ρινγκ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τζόσουα δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει: δηλαδή, τα αποκλειστικά συμβόλαια με τηλεοπτικά κανάλια -και σε δεύτερο χρόνο αυτά με τους promoters που επίσης είναι αποκλειστικά.

Οι εξαιρέσεις στον κανόνα είναι δύο: τα Λένοξ Λιούις-Μάικ Τάισον (2002) και Φλόιντ Μέιγουεδερ-Μάνι Πακιάο (2015), όπου συμφώνησαν τα δίκτυα να συνεργαστούν. Δύσκολα θα υπάρξει τρίτη, από τη στιγμή που το DANZ (υπηρεσία video streaming με συνδρομές -προσφέρει πάνω από 8000 αθλητικά events το χρόνο) έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά (ξεπερνούν το 1.000.000.000 δολάρια) για να καλύπτει τα γεγονότα στις ΗΠΑ.

Άρα, μέχρι να αλλάξει κάτι, το Τζόσουα-Μίλερ είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει έως ότου αλλάξει κάτι -αν ποτέ αλλάξει κάτι.

Η -κατά τον Μίλερ- απάτη του Τζόσουα

Ο AJ είχε περάσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως οικότροφος σε αυστηρό -στρατιωτικής πειθαρχίας- σχολείο της Νιγηρίας. Γύρισε στην Αγγλία στα 12, όταν χώρισαν οι γονείς του και δημιούργησε ένα προφίλ σκληρού, δοκιμασμένου από τη ζωή, τύπου.

Στη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η ημερομηνία του αγώνα του με τον Μίλερ (είναι η 1η Ιουνίου), ο Αμερικανός -αήττητος σε 24 ματς πρώην κικ μπόξερ- είχε να κάνει κάποιες αποκαλύψεις.

Ο αντίπαλος μου παίρνει τεστοστερόνη, αλλιώς πώς εξηγούνται τα οκτώ κιλά που πήρε στο χρόνο που ακολούθησε τους Αγώνες του Λονδίνου;

Μια στιγμή να σου δείξω.

Britain's Anthony Joshua reacts after beating Kazakhstan's Ivan Dychko in a super heavyweight over 91-kg semifinal boxing match at the 2012 Summer Olympics, Friday, Aug. 10, 2012, in London. (AP Photo/Patrick Semansky)
Britain's Anthony Joshua reacts after beating Kazakhstan's Ivan Dychko in a super heavyweight over 91-kg semifinal boxing match at the 2012 Summer Olympics, Friday, Aug. 10, 2012, in London. (AP Photo/Patrick Semansky) AP

Ο Τζόσουα θύμισε πως ο Μίλερ ήταν αυτός που 'χρεώθηκε' εννέα μήνες ποινή, για χρήση της ουσίας 'μεθυλεξαμίνη'. Αυτή εντάχθηκε το 2010 στη λίστα της WADA, ως απαγορευμένη διεγερτική ουσία -όχι αναβολική. Μην ταραχθείς αν σου πω ότι υπάρχει και σε λάδια μαγειρικής.

Ο Αμερικανός, πρώην κικ μπόξερ -δεν είχε χάσει αγώνα σε 24 δοκιμασίες- αντεπιτέθηκε ως εξής.

“Ο Τζόσουα είναι απατεώνας, γιατί συμπεριφέρεται σαν να ήταν παιδί του δρόμου και από ό,τι έχω μάθει ήταν ένας αλήτης που είχε αποβληθεί από σχολείο γιατί ενοχλούσε τα άλλα παιδιά. Μετά πήγε σε άλλο, πιο καλό σχολείο, όπου προσπάθησε να γίνει νταής. Έφερε τον εαυτό του σαν να ήταν μέλος συμμορίας, πούλησε κάποιες ούγιες κάνναβης και ξαφνικά έγινε έμπορος ναρκωτικών που 'γύρισε' τούμπα τη ζωή του. Πόσο σκληρός μπορεί να είναι;".

Οι αστυνομικοί στη χώρα σου δεν έχουν καν όπλα. Στα σχολεία της Νέας Υόρκης περνάμε από ανιχνευτή μετάλλου για να μπούμε στις αίθουσες.

Θύμισε πως όταν ήταν παιδί κοιμόταν στο πάτωμα, για να είναι σίγουρος πως δεν θα τον βρει κάποια αδέσποτη σφαίρα. Γύρω του υπήρχαν κατσαρίδες και ποντίκια και έτρωγε μόνο junk food.

Ο Τζόσουα έχει κατασκευάσει τη ζωή του. Μόνο οι Νεοϋορκέζοι μπορούμε να μυρίσουμε τη μ... από το χιλιόμετρο.

Είπε πως από όταν θυμάται τον εαυτό του ήταν αουτσάιντερ “ και άρα δεν είμαι αυτός που χρειάζεται κίνητρο. Εκείνος το χρειάζεται. Έχει λεφτά, έχει αναγνώριση και άρα χρειάζεται κίνητρο”.

Για το τέλος άφησε την κατάρριψη όλων των επιτυχιών του Βρετανού.

Οι πρώτοι του αγώνες; Πέρασε πάνω από οδηγούς ταξί. Το ρεκόρ των νοκ άουτ; Δώρο φίλων Άγγλων διαιτητών. Η νίκη του επί του Τσαρλς Μάρτιν για τον τίτλο; Μια απάτη εναντίον ενός πρωταθλητή στα χαρτιά. Η νίκη-ορόσημο επί του Κλίτσκο; Η επιστροφή ενός πυγμάχου που 'χε αποσυρθεί. Και ας μη μιλήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου έχασε δυο από τις 3 συναντήσεις και πήρε το χρυσό”.

Οι αθλητές οφείλουμε να είμαστε αληθινοί. Μπορούμε να βάλουμε ένα κοστούμι και να 'πλασαριστούμε' ως κάποιοι άλλοι. Είναι πάντα πιο δύσκολη η αλήθεια και βλέπω πως ο AJ παλεύει με τον εαυτό του, ώστε να κρατήσει κρυφό το ποιος είναι πραγματικά.

Photos: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK