Θετικός σε EPO o Αντόνιο Κόλομ

Θετικός σε ερυθροποιητίνη (ΕPO) βρέθηκε ο Αντόνιο Κόλομ, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πρωτεύσει στο Γύρο της Μαγιόρκα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδηλασίας ανακοίνωσε την Τρίτη (09/06) ότι ο Ισπανός ποδηλάτης είχε περάσει από εκτός αγώνα έλεγχο στις 2 Απριλίου και του επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός μέχρι να απολογηθεί στην Ισπανική Ομοσπονδία ενώ μπορεί να ζητήσει εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, τότε θα του τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό, καθώς το 2004 είχε βρεθεί να κάνει και πάλι χρήση EPO. Να σημειωθεί ότι ο 31χρονος Κόλομ είναι ο δεύτερος αθλητής της ρωσικής Kathusha που πιάνεται ντοπέ φέτος, αφού έχει προηγηθεί ο Αυστριακός Κρίστιαν Πφάνμπεργκερ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στο βιολογικό διαβατήριο που έχει η UCI για κάθε επαγγελματία ποδηλάτη. Έχουν συλλεχτεί δείγματα αίματος και έχει δημιουργηθεί ένα ιατρικό προφίλ, το οποίο συγκρίνεται με τα δεδομένα που λαμβάνονται από τους ελέγχους αντιντόπινγκ.

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.