Κυρίαρχος ο Κατοπόδης στη Ρόδο!

Κυρίαρχος και στα 95 χλμ αντοχής ο Καταπόδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου. Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον 46χρονο που, παρότι λαβωμένος, νίκησε στο νήμα τον Ιρανό, Μοχαμαντρέζα.

Κυρίαρχος ο Κατοπόδης στη Ρόδο!

Ο 46χρονος, Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος είχε και έναν τραυματισμό στη διάρκεια της διαδρομής, κατόρθωσε (όπως και χθες στον αγώνα του χρονομέτρου) να τερματίσει πρώτος και στον σημερινό αγώνα 95 χλμ αντοχής διατηρώντας την 1η θέση στη γενική ατομική κατάταξη και στην ηλικιακή κατηγορία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου, «UCI Gran Fondo Roads Tour», που ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.

Ο Λουκάς Καταπόδης έτρεχε για 30’ με λαβωμένο τον αριστερό του ώμο, έχοντας δίπλα του δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, τον Ιρανό Αλμάσι Μοχαμαντρέζα και το Ρώσο Σεργκέι Ποντσταμπλενίκοφ. Όμως ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε τη μεγάλη του κλάση κερδίζοντας ακριβώς στο… νήμα, παίρνοντας έτσι το χρυσό μετάλλιο και σήμερα με χρόνο 2 ώρες 31 λεπτά 49 δευτερόλεπτα και 220 χιλιοστά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τραυματισμός του Καταπόδη ίσως να του στερήσει τη συμμετοχή από τον αυριανό τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τη δεύτερη θέση στο σημερινό αγώνα των 95 χλμ αντοχής πήρε ο Ιρανός Αλμάσι Μοχαμαντρέζα με 2 ώρες 31 λεπτά 49 δευτερόλεπτα και 720 χιλιοστά! Τρίτος κατετάγη ο Ρώσος Σεργκέι Ποντσταμπλενίκοφ με 2 ώρες 31 λεπτά 50 δευτερόλεπτα και 014 χιλιοστα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και ο 24χρονος πρωταθλητής του Ροδήλιου Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου, Κυριάκος Παπασταματάτης, ο οποίος διατηρεί την πρώτη θέση στη γενική ηλιακή κατάταξη τη κατηγορίας του, τερματίζοντας σήμερα δεύτερος στο γκρουπ των 19-34 ετών.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 52χρονος Γιώργος Γκίνης του ΑΟ Θησέα Αθηνών, ο οποίος τερμάτισε σήμερα δεύτερος στην ηλικιακή κατηγορία του.

Ταχύτερη και «χρυσή» η Ακουϊλίνα

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Μάριον Πουλιτσίνιο από τη Μάλτα, που κατέκτησε σήμερα δεύτερο (μετά το χθεσινό) χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της με χρόνο 2ώρες 57 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα. Πάντως πιο γρήγορη από τις συμμετέχουσες αθλήτριες στο σημερινό αγώνα αντοχής ήταν η Μαρί Κλερ Ακουϊλίνα με χρόνο 2:45’:40’’ κατακτώντας και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.

Οι νικητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στους άνδρες και τις γυναίκες στον αγώνα των 95 χλμ αντοχής, που είχε ως εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του δημαρχείου Ρόδου, έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

19- 34 ετών:Μαρσίν Μπαρτολέφσκι (Πολωνία)

35-39 ετών:Ντάριους Μίροσλαβ (Πολωνία)

40-44 ετών:Αλμάσι Μοχαμαντρέζα (Ιράν)

45-49 ετών:Λουκάς Καταπόδης

50-54 ετών:Κέλιντ Φιορντ (Δανία)

55-59 ετών:Μπουτσιέχ Μπαρτολέφσκι (Πολωνία)

60-64 ετών:Καρλ Μπάρλους (Αγγλία)

65+ ετών:Μάικλ Μόρτον (Αυστραλία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

19- 34 ετών:Μάριον Πουλιτσίνο (Μάλτα)

35-39 ετών:Μισέλ Βέλα Γουντ (Μάλτα)

40-44 ετών:Μαρί Κλερ Ακουϊλίνα (Μάλτα)

45-49 ετών:Ελένη Σούλα

Φινάλε αύριο με δύο αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τη Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 24 Απριλίου με τη διεξαγωγή των αγώνων 113 χλμ αντοχής και των 65 χμ εμπειρίας (experience).

Σε ό,τι αφορά στη διαδρομή των 113 χλμ οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες των 113 χλμ θα ξεκινήσουν από και θα τερματίσουν στην πλατεία Δημαρχείου Ρόδου, περνώντας επίσης από τις περιοχές Ιαλυσό, Κρεμαστή, Μαριτσά, Δάσος Πεταλούδων, Καλαμώνα και Δαματριά. Οι αθλητές των 65 χλμ θα ξεκινήσουν από την πλατεία Δημαρχείου και θα τερματίσουν στα Μαριτσά.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK