Ο σούπερ-παππούς της ποδηλασίας βγήκε στη... σύνταξη

Μετά από προτροπή των γιατρών ο υπεραιωνόβιος ποδηλάτης Ρομπέν Μαρσάν σταμάτησε την (αδιάκοπη) ενασχόλησή του μ' αυτό που αγαπούσε περισσότερο από καθετί. Ποια τα ρεκόρ του.

Ο σούπερ-παππούς της ποδηλασίας βγήκε στη... σύνταξη

Μόλις πέρυσι, σε δημόσια θέα, είχε καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας.

Έφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου για Ρομπέρ Μαρσάν να εγκαταλείψει την ποδηλασία. Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει το 107ο έτος της ηλικίας του!

Ήταν ιατρική οδηγία, διότι ο οργανισμός τους δεν αντέχει έξτρα καταπόνηση. Και ο Γάλλος την αποδέχθηκε.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν κατέρριψε το ρεκόρ της μίας ώρας στις κατηγορίες των άνω των 100 και άνω των 105 ετών, κατηγορίες που δημιουργήθηκαν για τον ίδιο. Τον Ιανουάριο του 2017 έτρεξε 22,547 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα, ενώ τον Αύγουστο κατέκτησε (χωρίς αντίπαλο) τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην ποδηλασία δρόμου στην κατηγορία άνω των 105 ετών.

" Μπορεί να κάνει ποδήλατο απλώς για την ευχαρίστησή του. Είναι πιο λογικό", δήλωσε ο Αλέν Γκοτρόν, πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Cyclos του Μιτρί-Μορί –του οποίου ο Μαρσάν είναι το διασημότερο μέλος.

Ο Μαρσάν γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1911 στη γαλλική πόλη Αμιάν. Εκτός από τη Γαλλία έζησε κάποια χρόνια στη Βενεζουέλα και στον Καναδά, εργάστηκε ως πυροσβέστης, ως καλλιεργητής ζαχαροκάλαμων και κηπευτικών, ως έμπορος κρασιών.

Το μυστικό της μακροβιότητάς του ήταν ο υγιεινός τρόπος ζωής (αθλητισμός, πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι υπερβολικός καφές, ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο). Παραπονιόταν μόνο ότι στην ηλικία του αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας: είχε υπέρταση, ρευματισμούς και μια μικρή απώλεια ακοής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK