Παραμένει σε κώμα η Σάρα Μπερκ

Η Καναδή freestyler σκιέρ Σάρα Μπερκ παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση μετά και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Πιονέρος στο άθλημα και τετράκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, τώρα παλεύει για τη ζωή της.

Παραμένει σε κώμα η Σάρα Μπερκ

Η Μπερκ τραυματίστηκε στους αγώνες του Χαλφ Πάιπ, όταν έπεσε και σκίστηκε μία σπονδυλική αρτηρία, αυτή ακριβώς που τροφοδοτεί με αίμα τον εγκέφαλο, στο τμήμα που ελέγχει τη συνείδηση. Αυτό ακριβώς είναι το τεράστιο εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει με τη βοήθεια των γιατρών. « Με τραυματισμούς τέτοιου είδους, οφείλουμε να παρατηρήσουμε την πορεία της λειτουργίας του εγκεφάλου, προτού εξάγουμε συμπεράσματα για τη δυνατότητα αποθεραπείας», ανέφερε ο Γουίλιαμ Κούλντγουελ, ο νευροχειρουργός που εκτέλεσε την εγχείρηση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν η Μπερκ έπεσε δεν φάνηκε να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Παρ' όλα αυτά, η πραγματικότητα ήταν πολύ πιο σκληρή. Η Καναδή τελευταία δοκίμαζε πολύ δύσκολες κινήσεις, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για τους οποίους ήταν το φαβορί, αν και δεν είναι γνωστό τι ακριβώς επιχειρούσε στη μοιραία στιγμή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK