Ο Τόνι Χοκ... ξέχασε πώς κάνουν skate ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ένας από τους κορυφαίους skater όλων των εποχών, ο Τόνι Χοκ, κάνει... προετοιμασία σε ηλικία 50 ετών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία...

Ο Τόνι Χοκ... ξέχασε πώς κάνουν skate ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Τόνι Χοκ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του skate. Ο Αμερικανός είναι υπεύθυνος για μερικές από τις πιο δύσκολες και εντυπωσιακές φιγούρες της δεκαετίας του '90 και ο πρώτος που κατάφερε να κάνει περιστροφή 900 μοιρών στον αέρα.

Με IQ 144 θα μπορούσε να γίνει πολλά πράγματα, ωστόσο η ψυχοσύνθεσή του ήταν φτιαγμένη για σανίδα και για καιρό το έκανε καλύτερα σχεδόν από κάθε άλλον στον πλανήτη και γι' αυτό έγινε επαγγελματίας skater στα 14 του.

Τα κόλπα του μεταφέρθηκαν μέχρι και σε videogame με το όνομά του, το οποίο απέκτησε μεγάλη δημοφιλία στα πρώτα PlayStation.

Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει τους διαγωνισμούς και απλά συμμετέχει σε ορισμένες επιδείξεις. Παρ' όλα αυτά, κατάφερε το 2016 να επαναλάβει το 900 σε ηλικία 48 ετών και να καταπλήξει τους θαυμαστές του.

Αποδεικνύεται ότι γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Αφενός έχασε τη 'χρυσή εποχή' των social media, στην οποία τα κόλπα του θα γίνονταν καθημερινά viral, αφετέρου θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στο Τόκιο το 2020 το skate θα είναι ένα από τα νέα αθλήματα (μαζί με μπάσκετ 3Χ3, αναρρίχηση και σερφ) που κάνουν πρώτη φορά την εμφάνισή τους και αν ο Χοκ ήταν νεότερος, θα είχε εξασφαλισμένη μια θέση στο βάθρο. Εξάλλου, έχει σκεφτεί αρκετές φορές πώς θα ήταν το skate στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

'Πιστεύω ότι οι Αγώνες χρειάζονται τον παράγοντα cool που αποπνέει το skate για το καλοκαίρι περισσότερο από όσο χρειάζεται το skate την αναγνώρισή του από τους Αγώνες, με τον ίδιο τρόπο που το snowbord προσέφερε νεανική ενέργεια στους Χειμερινούς Αγώνες', έγραφε τον Οκτώβριο στο Medium.

Έχω εμπιστοσύνη ότι το skate ως ολυμπιακό άθλημα θα εμπνεύσει μία νέα, διαφορετική γενιά, που θα αγκαλιάσει το skate ως τρόπο ζωής, ως κουλτούρα και ως μορφή τέχνης

Η ένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί. Ο ίδιος ο Χοκ μάλλον όχι! Σε ένα video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο βετεράνος skater δεν δείχνει να το... κατέχει πλέον!

Μάλιστα, είχε ακόμα και... πτώση σε μία προσπάθεια, προκαλώντας το γέλιο τόσο το δικό του όσο και των παρευρισκομένων. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν την αξία του και τις ικανότητές του, οπότε σε δύο χρόνια από τώρα, μπορεί να μας καταπλήξει όχι μόνο με τη συμμετοχή του, αλλά και με μία διάκριση...

Photo credits: Jordan Strauss/Invision/AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK