Ευρωπαϊκό μετάλλιο στο Νόβισαντ

Ένα ομαδικό μετάλλιο, χάλκινο, από τα αγόρια στο ξίφος ασκήσεως είναι το καλύτερο που πετύχαμε στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Εφήβων/Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (11/03) στο Νόβισαντ της Σερβίας. Αν, τώρα, σε αυτό προσθέσουμε και κάποια ακόμα αξιόλογα πλασαρίσματα στα ατομικά και ομαδικά, έχουμε μία πολύ καλή συνολική εικόνα σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική διοργάνωση, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ειδικότερα η ομάδα Εφήβων στο ξίφος ασκήσεως που αποτελούσαν οι Θόδωρος Νάκης, Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Φίλιππος Νισίμ και Νίκος Λέκκας ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου μεταξύ 17 ομάδων, αφού νίκησε διαδοχικά την Τουρκία (45-13), τη Γερμανία (45-37) και στο «μικρό τελικό» τη Λετονία (45-33), καθώς προηγουμένως ηττήθηκε στα ημιτελικά από τη Ρωσία (45-32).

Στα ομαδικά στην 8άδα των τελικών πλασαρίστηκαν, επίσης, και οι Νεάνιδες στο ξίφος ασκήσεως (6η θέση) ενώ στη σπάθη οι Έφηβοι κατέκτησαν την 8η θέση και τα κορίτσια την 6η. Στα ατομικά ξεχώρισαν οι επιτυχίες του (πρωταθλητή Ελλάδας) Θόδωρου Νάκη, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο ξίφος ασκήσεως (7ος) και του Νίκου Κοντοχριστόπουλου (10ος) μεταξύ 80 αθλητών.

Το "Κύπελλο Ανοίξεως" στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή, εξάλλου, η Μακεδονική Λέσχη διοργάνωσε με επιτυχία στο οπλασκητήριο σφαγείων Θεσσαλονίκης το «Κύπελλο Ανοίξεως» για 13η συνεχόμενη χρονιά. Οι αγώνες αφορούσαν στο ξίφος μονομαχίας και στις τρεις πρώτες θέσεις είχαμε:

Στους άνδρες: Μπάμπης Ατζάρης (Μακ. Λέσχη), Μπάμπης Σταμπουλίδης (ΟΞ Φλώρ.), 3οι Γιάννης Λιανός (ΠΓΣ) και Ανέστης Ράμναλης (Π.Μελάς Φλώρ.).

Στις γυναίκες: Φανή Βαρβέρη (ΟΞ Φλώρ.), Ματίνα Ατζάρη (Μακ. Λέσχη) και 3ες Αννα Καρακόλη (Μ. Αλέξ. Θεσ.) και Ελένη Ξυλά (Π. Μελάς Φλώρ.).