Πανελληνιονίκες Πέρδικας και Χρήστου

Ένα πολύ δυνατό επίλογο επιφύλαξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Ανδρών/Γυναικών, το Σαββατοκύριακο (31/3-1/4) στο ΟΑΚΑ, με περισσότερες από 160 συμμετοχές στο ξίφος μονομαχίας.

Τη δόξα του βάθρου μοιράστηκαν, πάντως, πέντε σύλλογοι, οι Αθ. Λέσχη 5 μετάλλια, Πανελλήνιος 4, ΟΞΙΦ 3 και Οδυσσέας Χαλανδρίου, Αθηναϊκός από 1. Σε ατομικό επίπεδο, εξάλλου, εκτός από τα αδέλφια Πέρδικα, άλλοι δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες κατέκτησαν από δύο μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό, αλλά μόνο η Γιάννα Χρήστου δύο χρυσά.

Στους άνδρες ο άλλοτε πενταθλητής Νίκος Πέρδικας του ΠΓΣ αναδείχτηκε για πρώτη φορά πανελληνιονίκης, αφού στον τελικό νίκησε 15-14 τον Κυπελλούχο Ελλάδος Αλέξανδρο Κοντογιάννη της Αθ. Λέσχη, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον περυσινό πρωταθλητή Γιώργο Αμπάλωφ. Την 3η θέση μοιράστηκαν ο (πρωταθλητής Εφήβων) Αριστείδης Γκίνης του ΟΞΙΦ και ο πενταθλητής Ανδρέας Ίντρα του Οδυσ. Χαλανδρίου ενώ στην 8άδα πλασαρίστηκε και ένας τρίτος πενταθλητής, ο Βασίλης Φλώρος του ΕΓΣ.

Στο ομαδικό επικράτησε για πρώτη φορά ο ΟΞΙΦ (Διαφωνίδης, Λιατόπουλος, Γκίνης, Ντώνος), με αντίπαλο στον τελικό τον Πανελλήνιο (45-24), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αθην. Λέσχη.

Στις γυναίκες η Γιάννα Χρήστου της Αθ. Λέσχη κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, νικήτρια στον τελικό της Ελένης Πασχαλίδου της Αθ. Λέσχη με 15-12, ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν η Κυπελλούχος Ελλάδος Δήμητρα Μαγκανουδάκη του Αθηναϊκού και η Δέσποινα Πέρδικα του ΠΓΣ.

Στο ομαδικό η Αθην. Λέσχη (Χρήστου, Πασχαλίδου, Θεοφίλου, Αντωνίου) συνέχισε την παράδοση των τελευταίων χρόνων, αλλά επικράτησε δύσκολα του Πανελληνίου (42-41), ενώ στην 3η θέση είχαμε και φέτος τον ΟΞΙΦ.

Face Control

Το bullying στον Φετφατζίδη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο Πάσπαλι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μία φάση που τον στιγμάτισε και η αναζήτηση της εξιλέωσής. Το γκολ με τη Λαμία ήταν το πρώτο βήμα, αναζητά το επόμενο.