Στην έκτη θέση Μιλλούση και Αφράτη

Η Βασιλική Μιλλούση και Αργυρώ Αφράτη ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα κατακτώντας την έκτη θέση στη δοκό ισορροπίας και στις ασκήσεις εδάφους αντίστοιχα.

Στην έκτη θέση Μιλλούση και Αφράτη

Με την 6η θέση της Βασιλικής Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας και της Αργυρώς Αφράτη στις ασκήσεις εδάφους, ολοκληρώθηκε για την ελληνική αποστολή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής της Ντόχα (24-26 Μαρτίου).

Στον τελικό της δοκού ισορροπίας, η Μιλλούση τερμάτισε 6η με 13,425 βαθμούς, αφού η πτώση που είχε στο φινάλε του προγράμματός της (συντελεστής δυσκολίας 5,80) της στέρησε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Νικήτρια στο αγώνισμα αναδείχθηκε η επανακάμψασα Ρουμάνα σταρ Καταλίνα Πονόρ (14,650 β.), μπροστά από τη Βραζιλιάνα Ταουάνι Λι ντε Αραούζο (14,150 β.) και την Πορτογαλίδα Φιλίπα Μάρτινς (13,900 β.).

Η Μιλλούση ήταν 5η στον προκριματικό της Πέμπτης (24/03) με 13,900 β., επίδοση που θα της έδινε μετάλλιο στον τελικό, αλλά σε κάθε περίπτωση το φετινό της ντεμπούτο στο Κατάρ κρίνεται επιτυχημένο, αφού είχε "2 στις 2" προκρίσεις σε τελικούς οργάνων.

Εξίσου θετικός ήταν ο απολογισμός για την Αργυρώ Αφράτη, η οποία κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό του εδάφους με 13,175 βαθμούς, έχοντας μειώσεις 0,300 β. στο πρόγραμμά της, που είχε συντελεστή δυσκολίας 5,70. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετίδα Τζούλια Στάινγκρουμπερ (14,700 β.), με 2η τη Ρουμάνα Ντιάνα Μπουλιμάρ (14,125 β.) και 3η την Ουγγαρέζα Ζοφία Κόβατς (13,925 β.).

Η Αφράτη, που είχε τερματίσει 6η και στον προκριματικό του αγωνίσματος με 13,600 β., αποχαιρετά την Ντόχα με συμμετοχές σε τρεις τελικούς οργάνων, αφού ήταν επίσης παρούσα μεταξύ των φιναλίστ στους ασύμμετρους ζυγούς (5η) και στο άλμα (7η).

Η Βασιλική Μιλλούση μετά το τέλος της προσπάθειάς της, τόνισε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον αγώνα μου συνολικά. Έκανα πολύ καλές εμφανίσεις και τις τρεις ημέρες και πήρα τις βαθμολογίες που ήθελα. Το γεγονός ότι σήμερα πήρα 13,425 β. στον τελικό της δοκού έχοντας πτώση, μόνο δύναμη μπορεί να μου δίνει, ενόψει της συνέχειας. Ήταν ο πρώτος αγώνας για φέτος, για να δω πού βρίσκομαι. Θα δουλέψω για να διορθώσω τα λάθη μου και θα πάνε όλα καλά".

Από την πλευρά της η Αργυρώ Αφράτη, σχολίασε: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, μια πολύ καλή προετοιμασία, για να δοκιμάσω τα προγράμματά μου και να δω πού βρίσκομαι. Θεωρώ ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Η πρόκρισή μου σε τρεις τελικούς οργάνων ήταν πολύ θετικό βήμα για μένα και εύχομαι να τα πάω καλά στο test event του Ρίο. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Κώστα Σιούτη, χωρίς τον οποίο δεν θα είχε έρθει η είσοδος σε τρεις τελικούς, που για μένα ήταν ένα όνειρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK