Έκανε το "μπαμ" με Αλβανό ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας

Στη σημαντικότερη μεταγραφή της ιστορίας του προχώρησε ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του κορυφαίου Έλληνα χειροσφαιριστή, Αλέξη Αλβανού, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ.

Έκανε το "μπαμ" με Αλβανό ο ΙΕΚ Ξυνή Δικέας

Η ανακοίνωση:

Η ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή Δικέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κορυφαίο Έλληνα χειροσφαιριστή, Αλέξη Αλβανό. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ (1990-1999) και εν συνεχεία μετακόμισε στον Πανελλήνιο (1999-2004). Εν συνεχεία αγωνίστηκε για 8 χρόνια στο Γερμανικό Πρωτάθλημα όπου φόρεσε τις φανέλες των Βέτσλαρ (2004-2006), Γκούμερσμπαχ (2006-2009), Ράιν Νέκαρ Λόβεν (2009), Λούμπεκε (2009-2011), Μπάλινγκεν (2011-2012). Με τη Γκούμερσμπαχ κατέκτησε το Κύπελλο EHF το 2009. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ το 2012.

Εν συνεχεία βρέθηκε στον ΠΑΟΚ με τον οποίο κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Συνολικά στην καριέρα του, ο Αλέξης Αλβανός έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομοσπονδίας με τη Γκούμερσμπαχ, όντας ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό τρόπαιο εκτός συνόρων.

Ως μέλος της Εθνικής ομάδας νέων έχει κατακτήσει την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, ενώ ήταν τέταρτος με την Εθνική νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1999.

Με την Εθνική Ανδρών κατέκτησε την 6η θέση στην Ολυμπιάδα του 2004 .

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Αλβανός έκανε τις πρώτες δηλώσεις του:

"Σίγουρα η παρουσία των κ.κ. Ξυνή και Πουρνάρα και βεβαίως του προπονητή είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός λόγος για να συνεργαστεί κανείς μαζί τους, όπως βεβαίως και το όνομα της ομάδας που έχει τη δική της βαρύτητα. Είναι μία ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε πόσο μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια και νομίζω ότι με τη βοήθεια τη δική μου και των παιδιών η ομάδα θα πάει ψηλά".

Για τους στόχους του: "Στόχος πάντα είναι το πρωτάθλημα. Από τότε που γύρισα στην Ελλάδα από το εξωτερικό σε όποια ομάδα πήγα δεν νοείται να υπήρχε άλλος στόχος. Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά η προσπάθεια είναι μεγάλη για να έρθει ο τίτλος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK