Βαλκανικό Πρωτάθλημα: Δώδεκα μετάλλια για την Ελλάδα

Με δώδεκα μετάλλια σε άντρες και γυναίκες ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία του Βόλου.
Με δώδεκα μετάλλια σε άντρες και γυναίκες ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία του Βόλου.

Το μοναδικό χρυσό στην "γαλανόλευκη" συγκομιδή προήλθε από την Ελένη Πάτσιου, η οποία βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα +78 κιλά.

Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια σε μία διοργάνωση, όπου έλαβαν μέρος οκτώ χώρες και περισσότεροι από 130 τζουντόκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Τσαπάρας τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο λίγα δευτερόλεπτά μετά την έναρξη του τελικού των -90 κιλών απέναντι στον Ρουμάνο Μπογκντάν Μπαρμπουλέσκου.

Τα ελληνικά μετάλλια

Χρυσό: Ελένη Πάτσιου (+78 κιλά)

Αργυρά: Νίκος Μουζενίδης (-66 κιλά), Βασίλης Κβασιλάβα (-73 κιλά), Γιάννης Τσαπάρας (-90 κιλά), Δήμητρα Ανδρούτσου (-63 κιλά)

Χάλκινα: Δημόκριτος Μανουσαρίδης (-60 κιλά), Δαβίδ Τσοκούρης (-73 κιλά), Αλέξανδρος Τσοποζίδης (-81 κιλά), Μωϋσής Ηλιάδης (-90 κιλά), Γιώργος Μπούνιας (-100 κιλά), Αναστασία Δροσοπούλου (-78 κιλά), Αλεξάνδρα Πόρτικα (+78 κιλά)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Δήμητρα Ανδρούτσου (ασημένιο μετάλλιο -63 κιλά): "Είμαι αρκετά ευχαριστημένη, αλλά δεν κρύβω ότι θα ήθελα να έχω κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Την αθλήτρια από την οποία έχασα, την είχα κερδίσει πέρυσι και θεωρώ ότι μπορούσα την πρώτη θέση. Χάθηκε ο αγώνας από τα δικά μου λάθη".

Αλεξάνδρα Πόρτικα (χάλκινο μετάλλιο +78 κιλά): "Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ καλό με δυνατές συμμετοχές. Ελπίζω και εύχομαι ανάλογη διοργάνωση να γίνει στο Βόλο και στο μέλλον. Το τζούντο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει την ανάπτυξη που του αξίζει και γι` αυτό έχει καταξιωθεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο".

Αναστασία Δροσοπούλου (χάλκινο μετάλλιο -78 κιλά): "Η ελληνική γυναικεία ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Είναι σημαντικό που έπαιξα με μεγαλύτερης ηλικίας αντιπάλους αφού αυτό μεταφράζεται σε αγωνιστικές εμπειρίες για μένα".

Ελένη Πάτσιου (χρυσό μετάλλιο +78 κιλά): "Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένη αφού προερχόμουν από σχεδόν μηδαμινή προετοιμασία. Είμαι 36 ετών και μπορώ να δηλώνω ικανοποιημένη από την εαυτό μου σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση όπου μπορώ να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο".

Γιάννης Τσαπάρας (ασημένιο μετάλλιο -90 κιλά): "Στάθηκα άτυχος γιατί ήταν η ευκαιρία να πάρω ένα χρυσό μετάλλιο. Καλός ήταν ο Ρουμάνος αντίπαλός μου, αλλά ήταν στα μέτρα μου. Τον είχα μελετήσει. Είχα στρατηγική, αλλά έτσι είναι το τζούντο. Ένα δυναμικό άθλημα. Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με τον τραυματισμό μου".

Δημόκριτος Μανουσαρίδης (χάλκινο μετάλλιο -60 κιλά): "Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ήταν στόχος μου όμως το χρυσό. Πιστεύω ότι θέλω περισσότερο σκληρή προπόνηση".

Βασίλης Κβασιλάβα (ασημένιο μετάλλιο -73 κιλά): "Αγωνίστηκα τραυματισμένος στην ωμοπλάτη και πιστεύω ότι αυτό μου στοίχισε το χρυσό μετάλλιο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου. Στον επόμενο αγώνα πιστεύω να τα πάω καλύτερα".

Νίκος Μουζενίδης (ασημένιο μετάλλιο -66 κιλά): "Θα ήταν καλύτερα εάν ανέβαινα στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όμως είμαι ευχαριστημένος αφού είμαι ακόμη αρκετά νέος και μου δόθηκε στη συγκεκριμένη διοργάνωση η ευκαιρία να αγωνιστώ με αθλητές μεγαλύτερης κατηγορίας".

Δαβίδ Τσοκούρης (χάλκινο μετάλλιο -73 κιλά): "Δεν είμαι ικανοποιημένος, αφού νοιώθω ότι μπορούσα περισσότερα. Η κατηγορία μου ήταν δύσκολη και η σημερινή μου εμφάνιση με πεισμώνει για να προσπαθήσω για το καλύτερο στο μέλλον".

Αλέξανδρος Τσοποζίδης (χάλκινο μετάλλιο -81 κιλά): "Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το μετάλλιο γιατί οι αγώνες ήταν πολύ δυνατοί. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, ενώ η οργάνωση άρτια".

Μωϋσής Ηλιάδης (χάλκινο μετάλλιο -90 κιλά): "Δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον εαυτό μου. Ήξερα ότι μπορούσα να πετύχω κάτι περισσότερο. Δεν πάλεψα όμως καλά και αυτό μου στοίχισε. Η αντίπαλοι δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατοί, ωστόσο η διοργάνωση ήταν εξαιρετική".

Γιώργος Μπούνιας (χάλκινο μετάλλιο -100 κιλά): "Είμαι ευχαριστημένος αφού μου δόθηκε η ευκαιρία να αναμετρηθώ με δυνατούς αντιπάλους. Ο Βόλος είναι μία πανέρμοφη πόλη. Η διοργάνωση θεωρώ ότι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία".

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.