Με 350 τζουντόκα ξεκινά το "Iliadis Cup" στο Παλαιό Φάληρο

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η φετινή στο διεθνές τουρνουά "ILIADIS CUP" που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου στο κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου, όπου θα δώσουν το "παρών" 350 αθλητές/τριες εγνωσμένης αξίας από 30 χώρες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τζούντο, Νίκος Ηλιάδης, μίλησε στο Contra.gr για τη διοργάνωση.

Με 350 τζουντόκα ξεκινά το "Iliadis Cup" στο Παλαιό Φάληρο

H αντίστροφη μέτρηση για το "Iliadis Cup" ξεκίνησε. Το διεθνές τουρνουά θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Απριλίου 2016 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (TAEKWONDO) και στο οποίο θα λάβουν μέρος 350 αθλητές/τριες εγνωσμένης αξίας από 30 χώρες.

Η μεγάλη αυτή συνάντηση του τζούντο, πέρα από τις εντυπωσιακές & αμφίρροπες αναμετρήσεις που θα προσφέρει, είναι μια γιορτή του αθλητισμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι και του Πολιτισμού. Σε αυτή τη γιορτή του αθλήματος θα συμμετέχουν προπονητές, αθλητές και αθλήτριες σωματείων και εν γένει άνθρωποι του τζούντο. Ιδιαίτερα οι μικροί και νεαροί τζουντόκα θα έχουν ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, που θα διέπονται από ευγενή συναγωνισμό, σεβασμό στον αντίπαλο, αποδοχή του νικητή και τέλος επαφή με αθλητές διαφορετικής κουλτούρας.

"Πρώτα άνθρωπος, μετά αθλητής"

Το Contra.gr επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή τζούντο, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος μας μίλησε για το τουρνουά, καθώς και για την προετοιμασία του Ηλία Ηλιάδη και των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πείτε μας δυο λόγια για το "Iliadis Cup"...

"Είναι ένα τουρνουά που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια με 7-8 χώρες και την αμέσως επόμενη χρονά μπήκε στο επίσημο καλεντάρι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τζούντο και εδώ και τρία χρόνια έχει μπει στη λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ξεκινήσαμε από τα Νέα Μουδανιά, μετά πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και μετά ήρθαμε εδώ στην πρωτεύουσα που έχει γήπεδα που επιτρέπουν τη διεξαγωγή των αγώνων. Φέτος έχουμε μεγάλη συμμετοχή, 25 χώρες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ηλίας θα είναι εδώ το Σαββατοκύριακο για να στηρίξει τα νέα παιδιά.

Εγώ είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας από το 2000 και μετά. Προετοιμάζω όλους τους αθλητές και είμαι ο... οργανωτής της διοργάνωσης".

Τι κίνητρο θα δίνατε σε κάποιον για να έρθει στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου;

"Έχουμε πολλούς φίλους του τζούντο. Έχει γίνει πολύ καλή ενημέρωση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν δουλέψει πολύ καλά μαζί με τους δημοσιογράφους, τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και τον Γιάννη Χατζηδοπαυλάκη. Το τζούντο σήμερα είναι ένα από τα αθλήματα που φέρνει χαρά στον ελληνικό λαό που βλέπει την ελληνική σημαία να κυματίζει πιο ψηλά από όλες.

Ας μην ξεχνάμε ότι στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα από τα δύο μετάλλια ήρθε από το τζούντο. Πιστεύουμε ότι και στο Ρίο τουλάχιστον ένα από τα μετάλλια θα είναι από το τζούντο".

Μετά την επιτυχία του Ηλία το 2004, το τζούντο έγινε πιο δημοφιλές, ιδιαίτερα στα μικρά παιδάκια. Τι μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί;

"Σας προσκαλώ όλους να έρθετε να δείτε ένα από τα ομορφότερα αθλήματα που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη πρόοδο. Είναι επίσημα αναγνωρισμένο από την UNESCO ως το καλύτερο εκπαιδευτικό άθλημα που δίνει τα πάντα στα παιδιά. Τους μαθαίνει να αποκτούν σε ότι αφορά το σώμα ισορροπία και σε ότι αφορά τη συμπεριφορά την πειθαρχία. Το τζούντο σου μαθαίνει πρώτα απ'όλα να είσαι άνθρωπος και μετά αθλητής".

Μπροστά μας έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως πάει η προετοιμασία του Ηλία; Θα πάρουμε ένα μετάλλιο;

"Ο Ηλίας προετοιμάζεται για το Ρίο. Κάνει συνεχείς προπονήσεις. Παρά το γεγονός πως έχει τραυματισμούς συνεχίζει τις προπονήσεις. Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία και πιστεύουμε ότι θα πάμε πολύ καλά στην Ολυμπιάδα. Μετά το 2003 και μετά, ο Ηλίας σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετέχει, πάει μόνο για το Χρυσό. Έχει αποδείξει ότι αυτός είναι ο στόχος.

Έχουμε μπροστά μας Ολυμπιακούς Αγώνες. Προετοιμαζόμαστε με 4-5 αθλητές. Δύο από αυτούς έχουν προκριθεί ήδη στο Ρίο, ο Ηλίας και ο Μουστόπουλος Ρομάν. Προς το παρόν μέσα στο πρόγραμμα είναι και ακόμη δύο αθλητές και πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε 3 ή 4 συμμετοχές".

* Η είσοδος στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου είναι ελεύθερη

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Νίκος Ηλιάδης στον Sport24Radio.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK