Αποκλείστηκε και στο μονό ο Γκιώνης

Πρόωρος ήταν ο αποκλεισμός του Παναγιώτη Γκιώνη και στο μονό των Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, καθώς ηττήθηκε 4-2 σετ από τον Ουκρανό Κου Λέι.

Αποκλείστηκε και στο μονό ο Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε προκριθεί απευθείας στο δεύτερο γύρο ως Νο5 του τουρνουά, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του σπουδαίου Ουκρανού (σ.σ. κινεζικής καταγωγής) αθλητή, ο οποίος έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από το 2008 και, πλέον, βρίσκεται στο Νο25 της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε μουδιασμένα και ο Κου δημιούργησε σταδιακά διαφορά για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με χαρακτηριστικό ότι δεν έχασε κανέναν πόντο στα δικά του σερβίς!

Εν συνεχεία, ο Γκιώνης κράτησε καλύτερα την μπάλα στο τραπέζι, βρήκε τις επιθέσεις, με επτά πόντους σερί έκανε εύκολα το 1-1 και επιπλέον κάλυψε την άσχημη εκκίνηση του τρίτου σετ (από 1-5) και με νέο ξέσπασμα (έξι διαδοχικοί πόντοι) πήρε το προβάδισμα.

Το τέταρτο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι το 7-7 όταν ο Ουκρανός έπαιξε πολύ προσεκτικά και ψύχραιμα τους επόμενους πόντους, με συνέπεια να φτάσει στην ισοφάριση.

Το πέμπτο σετ πήγαινε πόντο-πόντο, διήρκεσε 10 λεπτά και κρίθηκε στην παράταση, όπου ο Γκιώνης είχε σετ πόιντ, αλλά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία, ενώ μετά το τρίτο σετ είχε χαμηλά ποσοστά κερδισμένων πόντων στα δικά του σερβίς.

Επηρεασμένος από την εξέλιξη, ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν αρνητικός και στην έναρξη του έκτου σετ (0-3), αλλά χάρη στην εμπειρία του ανέκτησε άμεσα την ηρεμία στο παιχνίδι του, ισοφάρισε γρήγορα με σωστή τακτική και πέρασε μπροστά 8-5.

Εντούτοις, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ούτε αυτό το πλεονέκτημα ούτε το σετ μπολ αργότερα (6-11, 11-4, 11-7, 7-11, 11-13, 10-12), με αποτέλεσμα να χάσει στα κρίσιμα σημεία.

Διαβάστε ακόμη:

Πέρασε στη 16άδα ο Κρεάνγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK