Στην κορυφή της Ευρώπης Νικολαΐδης-Καλανδαρίδης

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η δίκωπος άνευ των εφήβων και το ασημένιο το διπλό σκιφ των Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τρακάι της Λιθουανίας.

Στην κορυφή της Ευρώπης Νικολαΐδης-Καλανδαρίδης

Θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Τρακάι της Λιθουανίας. Η δίκωπος άνευ των εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της ενώ το διπλό σκιφ των νεανίδων τερμάτισε στη 2η θέση και κατέκτησε το ασημένιο.

Πιο αναλυτικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Νίνος Νικολαϊδης και Γιάννης Καλανδαρίδης που ξεκίνησαν από τη 3η θέση τον τελικό στη συνέχεια ανέβηκαν στη 2η μέχρι τα 1500μ. και κάνοντας ένα συγκλονιστικό φινάλε τερμάτισαν πρώτοι με χρόνο 6:39.13 . Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρουμανία (6:41.77) και στην 3η η Γερμανία (6:47.23).

Στον τελικό του διπλού σκιφ των νεανίδων οι Αναστασία Βόντσου και Αννέτα Κυρίδου παρά το κακό ξεκίνημα αφού μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν στην 5η και 4η θέση έκαναν μεγάλη προσπάθεια και κατάφεραν να κερδίσουν το ασημένιο , κλέβοντας το στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια της Γερμανικής βάρκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:15.52 και το γερμανικό σε 7:15.69. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δανία με χρόνο 7:14.96

News 24/7

24MEDIA NETWORK