Σκάνδαλο ντόπινγκ στη ρωσική κολύμβηση αποκαλύπτουν οι "Times"

Oι Times του Λονδίνου έφεραν στο φως της δημοσιότητας υπόθεση εκτεταμένης χρήσης απαγορευμένων ουσιών από Ρώσους κολυμβητές.

Σκάνδαλο ντόπινγκ στη ρωσική κολύμβηση αποκαλύπτουν οι "Times"

Συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών στη ρωσική κολύμβηση αποκαλύπτουν με ρεπορτάζ τους την Τετάρτη οι Times του Λονδίνου.

Το ρεπορτάζ, το οποίο το υπογράφουν τέσσερις συντάκτες, αναφέρει ότι κατά τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα τα τελευταία τρία) μία σειρά από Ρώσους κολυμβητές έκαναν χρήση ντόπινγκ για την οποία μάλιστα τιμωρήθηκαν.

Αναφέρεται επίσης στο κομμάτι ότι ο Δόκτωρ Σεργέι Πορτουγκαλόφ, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής στη ρωσική ομοσπονδία στίβου, είχε επίσης ενεργό ανάμιξη και στο σκάνδαλο ντόπινγκ στη ρωσική κολύμβηση στην οποία χάριζε "τεχνογνωσία" και συμβουλές.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι Times πιστεύουν ότι ο αριθμός των Ρώσων αθλητών που θα αποκλειστούν από τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα αυξηθεί αφού στον κατάλογο θα προστεθούν και ονόματα κολυμβητών.

Από το 2009 όταν ο Πορτουγκάλοφ είχε ανάμειξη στη ρωσική κολύμβηση καταγράφηκαν 23 κρούσματα ντόπινγκ ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 40 αν συμπεριλάβουμε αθλητές που δραστηριοποιούνται γενικά στον υγρό στίβο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK