Υπόθεση της Σαράποβα ο τελικός

Μόνο ο τίτλος στο Roland Garros λείπει πλέον από τη συλλογή της Μαρία Σαράποβα.
Μόνο ο τίτλος στο Roland Garros λείπει πλέον από τη συλλογή της Μαρία Σαράποβα. Μετά από το Wimbledon (2004) και το US Open (2006) ήρθε η σειρά του Αυστραλιανού Όπεν για την 20χρονη Ρωσίδα, η οποία στον τελικό, διάρκειας 1 ώρας και 31 λεπτών, επιβλήθηκε της Άνα Ιβάνοβιτς με 2-0 (7-5, 6-3).

Οι 34 βαθμοί Κελσίου δεν επηρέασαν τη Σαράποβα, η οποία στην πορεία του τουρνουά έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Μην ξεχνάμε πως απέκλεισε διαδοχικά της τρία κορυφαία ονόματα των κορτ, Ντάβενπορτ, Ενάν και Γιάνκοβιτς, δίχως μάλιστα να χάσει σετ. Αν και ο τελικός είναι μια διαφορετική υπόθεση, η Ρωσίδα έδειξε ανίκητη.

Η Ιβάνοβιτς πάλεψε το πρώτο σετ, αλλά προδόθηκε από τα αρκετά αβίαστα λάθη στα οποία υπέπεσε. Έδειξε νευρική και ιδίως στο δεύτερο σετ δεν κατόρθωσε να απειλήσει την αντίπαλό της. Έχασε έτσι μια δεύτερη ευκαιρία (πέρσι στο Παρίσι η πρώτη) να κατακτήσει τον παρθενικό τίτλο της σε Grand Slam.

Αναρριχήθηκε πάντως στην 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, την ίδια ώρα που η νικήτρια Μαρία Σαράποβα παρέμεινε στην . Έγινε πάντως πλουσιότερη κατά 1,2 εκατομμύρια δολάρια και θα έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα ακριβό δώρο στη μητέρα της Γελένα που είχε τα γενέθλιά της.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!