Η Ουίλιαμς αποκλείστηκε γιατί τραυματίστηκε, αλλά δεν θέλει δικαιολογίες

H Σερίνα Ουίλιαμς έμεινε εκτός τετράδας στο Australian Open, ενώ έφτασε στο match point της πρόκρισης. Όλοι ασχολήθηκαν με την Πλίσκοβα και όχι με τον τραυματισμό της Αμερικανίδας στον αριστερό αστράγαλο. Συμπεριλαμβανομένης της ιδίας.

Η Ουίλιαμς αποκλείστηκε γιατί τραυματίστηκε, αλλά δεν θέλει δικαιολογίες

Δεν θα έλεγες πως το Australian Open πήγε καλά την Σερίνα Ουίλιαμς. Μετά την έξοδο της στο " και τώρα το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης" που προοριζόταν για την Σιμόνα Χάλεπ, αποκλείστηκε από την Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο8 στον κόσμο), την ένατη ημέρα του τουρνουά, στο πλαίσιο των προημιτελικών.

Θα σκέφτεσαι πως αυτά συμβαίνουν στις 'ζωντανές' διοργανώσεις. Το θέμα όμως, είναι πως ο αποκλεισμός είχε ξεκάθαρη αιτία, μολονότι δεν την παραδέχθηκε ποτέ εκείνη.

Ο αγώνας ήταν πρώτο από τα τέσσερα match point της ημέρας, όταν η κάτοχος 23 τίτλων σε Grand Slam 'γύρισε' τον αστράγαλο.

Πριν λαβωθεί, η Ουίλιαμς προηγείτο 5-1 στο τρίτο σετ (4-6, 6-4 τα δυο πρώτα και 5-7 στο τρίτο), με την Τσέχα πια, να διεκδικεί την κορυφή του πλανήτη. Στη φάση του τραυματισμού η Σερίνα έκανε άσο που δεν είδαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Δηλαδή, θα 'χε νικήσει.

Σημασία έχει τι γράφτηκε στα επίσημα έγγραφα του Australian Open και πέρασε στην ιστορία: πως έμεινε εκτός τετράδας. Η Πλίσκοβα θα βρει απέναντι της στον ημιτελικό, την Ναόμι Οζάκα, στο rematch του τελευταίου τελικού του US Open.

Ο λαός χειροκρότησε την Τσέχα, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερη σημασία στο τι έπαθε η record woman και έχασε δικό της παιχνίδι. Μάλλον γιατί κι εκείνη δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.

Όταν δεν μπορείς να πατήσεις το πόδι, προφανώς και δεν μπορείς να τρέξεις, να αλλάξεις κατεύθυνση κλπ, κλπ. Παρ' όλα αυτά, εκείνη αρνήθηκε να προσδιορίσει ως το λόγο του αποκλεισμού της τον τραυματισμό της.

Η Ουίλιαμς δεν αμφισβήτησε την απόφαση του umpire και των συνεργατών του (πως δεν έκανε άσο) και ο λόγος ήταν τα όσα ακολούθησαν του ξεσπάσματος που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο (στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς). Αν δεν θυμάσαι, είχε αποκαλέσει ψεύτη και κλέφτη τον umpire. Eίχε κατηγορηθεί για εν ώρα αγώνα συνεννόηση με τον προπονητή της, Πατρίκ Μουράτογλου -κάτι που απαγορεύεται. Και ακολούθησε αυτό.

Σήμερα εξήγησε το εξής.

Δεν θέλω να ξαναγίνω πρωτοσέλιδα επειδή το 'έχασα'. Και σε κάθε περίπτωση, προηγούνται 5-1, είμαι η Σερίνα Ουίλιαμς. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΔΙ

Μετά αναγνώρισε το ταλέντο της Πλίσκοβα, τονίζοντας ότι “έκανε την καλύτερη δυνατή δουλειά, ενώ εγώ έκανα λάθη”. Είχε την επιλογή να καλέσει το γιατρό και να αξιοποιήσει το χρόνο ξεκούρασης που 'χε, μήπως και ηρεμήσει από τις έντονες ενοχλήσεις. “ Ειλικρινά σιχαίνομαι να καλώ τον γιατρό. Και σε εκείνο το σημείο δεν ένιωσα πως το χρειάζομαι, ότι έχω κάτι σοβαρό”.

Αυτό -το μπορώ να νικήσω με ένα πόδι σε προημιτελικό με το Νο4 του κόσμου- μάλλον δείχνει πως υπάρχει ένα θέμα που δεν έχει διαχειριστεί η 37χρονη, Nο16 στην παγκόσμια κατάταξη. Είπε και κάτι ακόμα.

" Η μεγάλη εικόνα για εμένα είναι πάντα η νίκη. Δεν θα καθίσω να σας πω ψέματα. Ακόμα δεν έχω διακριθεί, αλλά νιώθω πως θα γίνει. Υποθέτω ότι πρέπει να παίρνω το κάθε ματς ξεχωριστά, να συνεχίζω να προσπαθώ”.

Σημείωση: το τελευταίο major που κατέκτησε ήταν το Australian Open, πριν δυο χρόνια. Φυσικά, στο μεσοδιάστημα έγινε και μητέρα. Αλλά όπως λέει “δεν θα χρησιμοποιήσω καμία δικαιολογία”.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK