Η Σερένα Γουίλιαμς έφαγε το μεγαλύτερο άκυρο της καριέρας της

Από τα μεγάφωνα της 'Ροντ Λέιβερ Αρένα' ακουγόταν η πρόσκληση στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σερένα Γουίλιαμς μπήκε άνετη στο κορτ. Δεν ήθελαν εκείνη, όμως, με συνέπεια να γυρίσει πίσω.

Η Σερένα Γουίλιαμς έφαγε το μεγαλύτερο άκυρο της καριέρας της
AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Η Σερένα Γουίλιαμς αντιμετώπιζε τη Σιμόνα Χάλεπ για τη φάση των 16 του αυστραλιανού όπεν. Επρόκειτο για έναν αγώνα μεταξύ της... μόνιμης νο1 στην παγκόσμια κατάταξη με μία από τις επίδοξες διαδόχους της.

Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σε αυτήν τη σπουδαία μονομαχία, από τα μεγάφωνα κλήθηκε να μπει στο κορτ 'το νούμερο 1 του κόσμου...'.

Προτού ολοκληρωθεί η φράση, εμφανίστηκε η 37χρονη Αμερικανίδα, κοιτάζοντας χαμηλά, με τα ακουστικά στα αυτιά της και τα 23 major στο μονό (έχει ακόμα 16 σε διπλό και μικτό διπλό) να τη βαραίνουν.

Εξάλλου, με 319 εβδομάδες επικεφαλής της κατάταξης, εκ των οποίων οι 186 συνεχόμενες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ, δεν χρειάζεται από κανέναν να ακούσει ότι είναι το νο1 για να μπει στο κορτ.

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, έπρεπε, αφού η φράση από τα μεγάφωνα συνεχίστηκε ως εξής: '... από τη Ρουμανία, Σιμόνα Χάλεπ!'

Η Γουίλιαμς αντιλήφθηκε αμέσως την γκάφα της, αφού η κατάσταση τα έφερε έτσι ώστε ακόμα να μην έχει επιστρέψει στο νο1 της κατάταξης, για 7η φορά στην καριέρα της. Η εγκυμοσύνη του 2017 και η απουσία της από τους αγωνιστικούς χώρους συν κάποια προβλήματα υγείας την έβγαλαν από τους πίνακες της WTA για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν επέστρεψε το 2018, άρχισε να αναρριχάται ξανά στην παγκόσμια κατάταξη, αν και δεν κατάφερε να νικήσει σε κάποιο major.

Στο αυστραλιανό όπεν, το τελευταίο μεγάλο τουρνουά που κατέκτησε πριν αποχωρήσει το 2017, η Γουίλιαμς μπήκε ως νο16 στη WTA και στο ταμπλό. Στο νο1 βρισκόταν η αντίπαλός της, η Χάλεπ, η οποία απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την αδερφή της Γουίλιαμς, Βίνους Γουίλιαμς.

Όταν άκουσε ότι στο κορτ περίμεναν τη Ρουμάνα αντίπαλό της, η Γουίλιαμς έσκυψε το κεφάλι και δίχως μορφασμό, γύρισε στη φυσούνα, από την οποία έβγαινε η Χάλεπ.

Κανένα πρόβλημα. Όλοι γνωρίζουν ότι η Αμερικανίδα είναι το πραγματικό νο1. Και το έδειξε λίγη ώρα αργότερα, αποκλείοντας τη Χάλεπ με 6-1 4-6 6-4...

Photo credits: AP Photo/Andy Brownbill

News 24/7

24MEDIA NETWORK