Έκπληξη με Σαφάροβα στον τελικό

Μετά την Μαρία Σαράποβα, η Τσέχα Λούσιε Σαφάροβα νίκησε και την Άνα Ιβάνοβιτς με 2-0 σετ (7-5,7-5 στα ημιτελικά) και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα της την πρόκριση σε τελικό Grand Slam.

Έκπληξη με Σαφάροβα στον τελικό

Η Άνα Ιβάνοβιτς ήταν το νέο "θύμα" της Λούσιε Σαφάροβα στο Ρολάν Γκαρός. Η Τσέχα τενίστρια, που δε έχει χάσει ακόμη σετ στη διοργάνωση επικράτησε του Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης με 2-0 και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην καριέρα της το εισιτήριο για τελικό τουρνουά Grand Slam.

"Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ευχαριστώ Παρίσι!", δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα η 28χρονη.

Η Ιβάνοβιτς ξεκίνησε καλύτερα το ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 4-1, ωστόσο η Σαφάροβα έκανε την αντεπίθεσή της και αφού ισοφάρισε σε 5-5, πήρε τελικά το πρώτο σετ με 7-5. Αν και κάπως νευρική στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα να υποπέσει σε λάθη, το No13 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τελικά τη νίκη με 2-0 σετ και παράλληλα την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σερένα Γουίλιαμς-Τιμέα Μπαζίνσκι.

Η Σαφάροβα είναι η πρώτη Τσέχα που φτάνει στον τελικό του Γαλλικού Όπεν μετά την Χάνα Μαντλίκοβα το 1981.

News 24/7

24MEDIA NETWORK