Ο Τσιτσιπάς έσπασε το είδωλο που έβλεπε στον καθρέπτη

Ακόμη είναι νωρίς για αποκαλύψεις μυστικών. Χρειάστηκε απλώς να νικήσει το ομοίωμά του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σκόνταψε στο πρώτο εμπόδιο κατά το Ρολάν Γκαρός και προχωρά προς το επόμενο.

Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Germany's Maximilian Marterer during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Michel Euler )
Greece's Stefanos Tsitsipas plays a shot against Germany's Maximilian Marterer during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Michel Euler ) AP PHOTO/MICHEL EULER

Μεσημέρι Κυριακής στο Παρίσι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάτησε το χώμα του (μισοάδειου) 'Φιλίπ Σαρτιέ' του Ρολάν Γκαρός λίγο μετά τις 13:30 (ώρα Ελλάδας), αμέσως με την πρώτη έκπληξη στο Ρολάν Γκαρός, την πρόκριση της Ποταπόβα επί της Κέρμπερ.

Έφερε νέα αμφίεση για τη συμμετοχή του στο δεύτερο grand slam της τενιστικής σεζόν. T-shirt σε χρωματισμούς του γαλάζιου με λευκές ρίγες στο δεξί πλευρό, αντίστοιχου χρώματος κορδέλα και μαύρο σορτς.

Την ίδια ώρα έβγαινε από τ' αποδυτήρια ο Μαξιμίλιαν Μάρτενερ. Ο -κατά δύο χρόνια μεγαλύτερός του και ισοϋψής- Γερμανός αντίπαλός του, οποίος πριν από 9 μήνες (Αύγουστος) ήταν στο Νο45 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας αποκλειστεί στον 4ο γύρο του περυσινού Γαλλικού Όπεν από τον μετέπειτα νικητή Ράφα Ναδάλ. Πλέον έχει πέσει στο Νο100.

Κατά σύμπτωση ο Μάρτενερ είχε ντυθεί με ρούχα της ίδιας εταιρίας. Μοναδική διαφοροποίηση το λευκό καπέλο στο κεφάλι. Ο Τσιτσιπάς κοιτούσε στο άλλο μισό του χωμάτινου κορτ κι αντίκριζε το ομοίωμά του.

Germany's Maximilian Marterer reacts after missing a shot against Greece's Stefanos Tsitsipas during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Michel Euler )
Germany's Maximilian Marterer reacts after missing a shot against Greece's Stefanos Tsitsipas during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, May 26, 2019. (AP Photo/Michel Euler ) AP PHOTO/MICHEL EULER

Στην πράξη αποδείχθηκε πιο γρήγορος από τη σκιά του, ταχύτερος στις αντιδράσεις του. Σε 108 λεπτά είχε προλάβει να εντοπίσει τις διαφορές που τον χώριζαν από τον 24χρονο τενίστα από τη Νυρεμβέργη, τις είχε κυκλώσει και είχε φροντίσει να τον εξουδετερώσει. Αν μάλιστα δεν απαιτούνταν κάτι παραπάνω από τρία τέταρτα της ώρας έως ότου κατακτήσει στο τάιμ μπρέικ το τρίτο σετ (7-6 με 7-4), η αποστολή του θα είχε ολοκληρωθεί στο άψε-σβήσε.

Με 4/6 break points ο Έλληνας τενίστας τιμωρούσε είχε 'χτίσει' ισχυρή βάση για την επικράτησή του, φτάνοντας σε 1 ώρα στο ασφαλές 2-0. Το οποίο αποτέλεσε τη βάση για ό,τι κατάφερε στη συνέχεια.

Ο Τσιτσιπάς δεν εξέπληξε λέγοντας πως το χώμα δεν είναι η αγαπημένη επιφάνειά του. Είχε φροντίσει όμως με δύναμη πάνω στο φιλέ (17/22 net points) και 36 winners (έναντι 22), το τελευταίο εκ των οποίων εντυπωσιακό, να ισορροπήσει τα 20 αβίαστα λάθη του και την κατά διαστήματα έλλειψη ανταπόκρισης στο πρώτο σέρβις του Μάρτενερ όταν του έπιανε όπως ήθελε το διαγώνιο χτύπημα.

Το τέλειο δεν το άγγιξε με την απόδοσή του, χωρίς να κινδυνεύσει πάντως. Ζορίστηκε μονάχα στο τρίτο σετ και πήρε όπως πέρυσι το 'voucher' για τον επόμενο γύρο της δοκιμασίας στο Παρίσι.

Δεν ήταν η ώρα ν' αποκαλυφθεί το μυστικό του!

Το προφυλάσσει μέχρι τη στιγμή που θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει Τον ανερχόμενο Αμερικανό Φράνσις Τιάφο στον γ' γύρο. Πριν απ' αυτόν περιμένει τον Ινδό Γκουνεσβαράν (Νο75) ή τον Βολιβιανό Ντέλιεν (Νο92).

Φωτογραφίες: AP Photo/Michel Euler

News 24/7

24MEDIA NETWORK