Παίζει μεγάλη... μπάλα ο μουντιαλικός Τσιτσιπάς

Σε... ποδοσφαιρικό χρόνο αποτελείωσε τον Ιταλό αντίπαλό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς και πέρασε στους 16 (δ' γύρος) του Γουίμπλεντον.

Σε 91 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ξεμπερδέψει με τον Τόμπας Φαμπιάνο. Όσο χρόνο χρειάστηκε η Γαλλία για να πετάξει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ουρουγουάη.

Το επιβλητικό 3-0 ήρθε με... γκριεζμανική απόδοση, καθώς ο Έλληνας τενίστας, Νο31 στο ταμπλό, έκανε επίδειξη δύναμης κι έφτασε στην επικράτηση με 6-2, 6-1, 6-4, έχοντας την ευκαιρία να χαλαρώσει και να δει το βράδυ Βραζιλία-Βέλγιο!

Με 10 περισσότερους άσους (11 έναντι 1), καλύτερα τελειώματα και ευελιξία κοντά στο φιλέ, ο Τσιτσιπάς έκανε τον Ιταλό να μοιάζει με τον... Μουσλέρα που έχανε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Κάπως έτσι εξηγούνται τα 24 αβίαστα λάθη, στα οποία υπέπεσε ο Ιταλός.

Επόμενος αντίπαλος του Έλληνα θα είναι λογικά ο Αμερικάνος Τζον Ίσνερ, διότι ο Μολδαβός Ράντου δύσκολα θα του βάλει προβλήματα.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.