Η Αγγελική 'ζακέτα-να-πάρεις' Κανελλοπούλου είναι η Ελληνίδα μάνα

Η Γιορτή της Μητέρας δεν κάνει διακρίσεις. Ακόμα κι αν κάποτε η Αγγελική Κανελλοπούλου ήταν το κορυφαίο όνομα στο ελληνικό τένις, τώρα κυνηγάει τη Μαρία Σάκκαρη για να βάλει ζακέτα. Με αντίκρισμα μια ατάκα.

Η Αγγελική 'ζακέτα-να-πάρεις' Κανελλοπούλου είναι η Ελληνίδα μάνα

"Αν δεν είχα κι εσένα, τι θα έκανα;" Ερώτηση - ωδή στη μητέρα. Για τις μητέρες που είναι δίπλα μας με τη φυσική παρουσία τους, αλλά και γι' αυτές που η μνήμη διατηρεί φωτεινό το ολόγραμμά τους στο πλάι μας. Διότι εκεί στέκουν. Σε αυτήν τη θέση πήραν εισιτήριο διαρκείας.

"Η Μαρία, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αυτό με ρώτησε: Αν δεν είχα κι εσένα, τι θα έκανα;" Η 23χρονη Σάκκαρη το παραδέχθηκε στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είναι με μια βαλίτσα στο χέρι για τα 3 παιδιά της. Για τη Μαρία, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να μετάσχει σε τουρνουά τένις, για την Αμάντα, που σπουδάζει στη Βοστόνη και για τον Γιάννη, ο οποίος εργάζεται στο Λονδίνο.

Η κ. Κανελλοπούλου έχει μάθει από μικρή να... ζει στα αεροπλάνα. Από την εποχή που κι εκείνη ταξίδευε ως τενίστρια, σε όλο τον κόσμο. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Ρώμη για τη Μαρία, η οποία χθες απέκλεισε τη Βέρα Ζβονάρεβα και χρειάζεται ακόμη μια νίκη για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Internazionali BNL d' Italia. Θα τα καταφέρει αν νικήσει σήμερα (13.30) την Αντρέα Πέτκοβιτς, στο Court 4 του Foro Italico.

Η Αγγελική 'ζακέτα-να-πάρεις' Κανελλοπούλου είναι η Ελληνίδα μάνα

Στα ταξίδια συγχρονίζεται απόλυτα με το πρόγραμμα της κόρης της. "Είμαι δίπλα της, κάθε στιγμή που θα με χρειαστεί. Έτσι κι αλλιώς, όλο αυτό είναι η ζωή μου. Να ταξιδεύω για το τένις. Το ζω πολύ κι εγώ, παράλληλα με τη Μαρία. Ζω τις αγωνίες της. Επειδή γνωρίζω και τεχνικά το άθλημα και ξέρω κάποια πράγματα, μπορώ να καταλάβω περισσότερα".

"Τώρα, μένουμε στο ίδιο δωμάτιο, στη Ρώμη. Βέβαια, τυχαίνει πριν από κάποιο πολύ σημαντικό παιχνίδι να πηγαίνω σε άλλο δωμάτιο, ώστε να μείνει μόνη της και να είναι ήρεμη. Ξέρω τι χρειάζεται ένας αθλητής και δεν θα την παρεξηγήσω, αν μου ζητήσει να την αφήσω για λίγο να συγκεντρωθεί".

Βοηθάει τη Μαρία στις αποστολές: " Όταν θέλει κάτι, μου το ζητάει. Όποιο από τα παιδιά μου με χρειαστεί, φεύγω για να πάω δίπλα του. Δεν τα ξεχωρίζω και δεν θέλω ποτέ να αισθανθούν κάτι τέτοιο. Και η Μαρία θέλει να είμαι δίπλα στα αδέρφια της, αλλά κι εκείνη θέλει να βρίσκεται κοντά τους. Αντίστοιχα νιώθουν και η Αμάντα με τον Γιάννη. Ευτυχώς, τα παιδιά μου δεν με προβλημάτισαν ποτέ . Είναι πολύ καλά. Αντιθέτως, εγώ ήμουν αυτή που τους έλεγε να μην διαβάζουν τόσο, για να ξεκουραστούν και λίγο".

Τα πολλά ταξίδια, ειδικά αυτά για τα παιδιά, δεν την κουράζουν. "Καθόλου! Απλά, υπάρχουν φορές που μου λείπει το σπίτι μου κι όταν επιστρέφω δεν θέλω να βγω από αυτό".

Είναι αλησμόνητη η προσπάθεια της κ. Κανελλόπουλου, όταν προσπαθούσε να εμψυχώσει την κόρη της το 2017, στον γ' γύρο του Γουίμπλεντον. Η κάμερα στρεφόταν και στη μαμά που καθόταν στο box της Μαρίας, στον αγώνα με την Τζοάνα Κόντα. Στο ήσυχο αλλά κατάμεστο κορτ ακουγόταν η φωνή της Ελληνίδας μάνας (που ξέρει από καλό τένις). Έλεγε στην κόρη της ότι τα πάει καλά και πως μπορεί να μειώσει. "Ναι, ναι... Τι να σου πω!", της απαντούσε νευριασμένη η Μαρία.

Η Αγγελική 'ζακέτα-να-πάρεις' Κανελλοπούλου είναι η Ελληνίδα μάνα

Η Βρετανίδα πήρε το 1ο σετ με 6-4. "Πάμε! Πάμε!", ακούστηκε και πάλι η φωνή από την κερκίδα, όταν η Σάκκαρη είχε αποκτήσει έκφραση απογοήτευσης. Ήταν η στιγμή που η Κόντα είχε κάνει το 4-1 στο 2ο σετ και πλησίαζε προς τη νίκη. Εκείνο το "Πάμε! Πάμε!" έμοιαζε περισσότερο με το στιχάκι: "Εγώ θα σ' αγαπώ και μη σε νοιάζει"!

"Η Μαρία είναι παιδί με έντονες αντιδράσεις, με ισχυρή προσωπικότητα, ιδιαίτερη. Είναι τελειομανής και επίμονη! Δεν το βάζει κάτω. Στο τένις βγάζει μια άλλη προσωπικότητα, πιο επιθετική. Βέβαια, έχει μάθει να σέβεται και να τιμά την αντίπαλό της. Έτσι πρέπει. Όταν ήταν μικρή, όταν τη μεγάλωνα, της έλεγα να είναι ευγενική με όλους".

Η κ. Κανελλοπούλου άλλαξε την κασέτα με τις οδηγίες, από τότε που η Μαρία άρχισε ν' αγωνίζεται. Έβαλε καινούργια, στην οποία εξηγούσε στην κόρη της ότι δεν γίνεται να είναι γλυκούλα και την ώρα του αγώνα. "Της είπα τα ξεχνάς όλα. Τώρα είσαι fighter. Mπαίνεις για να νικήσεις!". Έτσι απάντησε, όταν της θυμίσαμε εκείνο τον αγώνα. Και έχει δίκιο. Συνάντησε την Κόντα και πάλι, στις 4 Μαΐου, στον τελικό του Morocco Cup, στο Ραμπάτ. Τη νίκησε 2-1 σετ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιό της.



"Μου έκανε το καλύτερο δώρο για τη γιορτή της μητέρας, το τρόπαιο στο Ραμπάτ! Και δεν ήμουν εκεί. Λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν ήμασταν στην Πόλη, μου είπε: 'Μαμά, μην έρθεις στο Ραμπάτ. Πήγαινε σπίτι, να μην κάνει ο μπαμπάς μόνος του Πάσχα'. Μακάρι να κερδίζει πάντα κι ας μην είμαι εκεί, να βλέπω τις νίκες της από κοντά. Αμέσως μετά από τον τελικό μιλήσαμε. Κι επειδή μου έλεγε συνέχεια 'δεν έχω τίτλο ακόμα' και 'δεν έχω κατακτήσει κάτι' της απάντησα 'επιτέλους! Με είχες πρήξει. Ησύχασες τώρα;'"

Η κ. Κανελλοπούλου γελούσε όσο αναφερόταν στο διάλογο του τροπαίου της Μαρίας. Γέλιο της προκάλεσαν κι άλλες μαμαδίστικες ατάκες που δεν παραλείπει κι η ίδια να λέει: "Α, καλά. Της λέω συνέχεια: 'Βάλε το μπουφάν σου, θα κρυώσεις', 'Ζακέτα να πάρεις', ' Έφαγες καλά;' Εγώ δεν πολυμαγειρεύω. Κάποια στιγμή η Μαρία μου είπε 'έλα ρε μαμά. Πήγαινε να φτιάξεις κανένα φαγητό! Τι Ελληνίδα μάνα είσαι;'"

Η Αγγελική 'ζακέτα-να-πάρεις' Κανελλοπούλου είναι η Ελληνίδα μάνα

Και ποια μαμά δεν έχει middle name 'Ζακεταναπάρεις'; Και ποια μαμά δεν απολαμβάνει την παρέα των παιδιών της, τις έξυπνες ατάκες τους, την πρόοδό τους και ιδιαίτερα τις στιγμές που αναδεικνύεται η αξιοπρέπειά τους;

Απόλαυσε τη Μαρία για μια σπουδαία κίνησή της. "Με πήραν τηλέφωνο από την ομοσπονδία, όταν βγήκε ένα ποσό για τους αθλητές. Θα μπορούσε να μοιραστεί αναλογικά με τις επιτυχίες των παιδιών και τότε η Μαρία είχε την καλύτερη θέση. Ο Στέφανος αργότερα έφτασε πολύ ψηλά. Όμως, η ίδια είπε να μοιραστούν ισόποσα τα χρήματα στα τρία. Να πάρει ίδιο ποσό και ο Στέφανος και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Είναι πολύ αξιοπρεπής". Έχει καλή δασκάλα η Μαρία Σάκκαρη.

"Αν δεν είχα κι εσένα, τι θα έκανα;"...

Photo credits: Instagram/sakkattack7

News 24/7

24MEDIA NETWORK