Αθωώνει αθλητές με μελδόνιο η WADA

Η WADA ανακοίνωσε πως ορισμένοι αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε χρήση της ουσίας μελδόνιο, ενδέχεται να αποφύγουν τις ποινές, αν αποδειχτεί ότι πήραν την ουσία πριν από την 1η Ιανουαρίου.

Αθωώνει αθλητές με μελδόνιο η WADA

Λυτρωτική αναμένεται να είναι για πολλούς αθλητές η διευκρίνηση που έδωσε η WADA, σχετικά με τις περιπτώσεις που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, στην ουσία μελδόνιο.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, οι αθλητές που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν ήταν δυνατό να γνωρίζουν ότι έχουν την ουσία στον οργανισμό τους και μετά από την 1η Ιανουαρίου του 2016, είναι πιθανό να αμνηστευτούν.

Ως αποτέλεσμα, τα δείγματα από τους ελέγχους ντόπινγκ που διενεργήθηκαν πριν από την 1η Μαρτίου του 2016, τα οποία περιλαμβάνουν ίχνη μελδόνιου σε ποσότητα μικρότερη του ενός μικρογραμμαρίου, μπορεί να μην επιφέρουν ποινές.

Η Μαρία Σαράποβα παραδέχτηκε τον Μάρτιο ότι βρέθηκε θετική στην ουσία, σε έλεγχο που της έκαναν στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν τον Ιανουαρίου. Αν αποδειχτεί πως είχε κάνει χρήση πριν από την 1η Ιανουαρίου και δεν γνώριζε ότι η (μέχρι τότε νόμιμη ουσία) βρισκόταν στο σώμα της, τότε η Ρωσίδα τενίστρια ενδέχεται να γλιτώσει τις ποινές και να σώσει την καριέρα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Meldoniumgate by Zastro
Αλλοι 99 θετικοί στο meldonium!
Μαρία Σαράποβα: Η αρχή του τέλους μιας σπουδαίας καριέρας
Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Σαράποβα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK