Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την ποινή της Σαράποβα

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου της Μαρίας Σαράποβα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της ITF, σύμφωνα με την οποία η Ρωσίδα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί η απόφαση για την υπόθεση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λος Άντζελες το βράδυ της Δευτέρας (7/3), η Μαρία Σαράποβα ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

Η ITF εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο δεν διευκρινίζεται η ποινή της μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ITF (International Tennis Federation)

 "Μετά τη δήλωση της Μαρία Σαράποβα η ITF επιβεβαιώνει τα ακόλουθα:

1) Στις 26 Ιανουαρίου η κ. Σαραπόβα πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

2) Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια της WADA και βρέθηκε θετικό στην "meldonium" η οποία θεωρείται ως απαγορευμένη ουσία σύμφωνα με τον κώδικα της WADA.

3) Στις 2 Μαρτίου έγινε γνωστό στην κ. Σαραπόβα ότι κατηγορείται πως παρενέβη τους κανονισμούς του ντόπινγκ.

4) Η κ. Σαραπόβα αποδέχτηκε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος στις 26 Ιανουαρίου.

5) Αφού δεν προβλέπεται συγκεκριμένη τιμωρία για την ουσία "meldonium" η κ. Σαραπόβα αποβάλλεται προσωρινά από τις 12 Μαρτίου μέχρι να παρθεί απόφαση για την υπόθεση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Σαράποβα!

Οι αντιδράσεις στο twitter για τη Σαράποβα

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!